»  etusivu     »  esittely     »  ponit     »  kasvatus     »  kilpailut    

Pähkinänkuoressa

» laukkatila Isossa-Britanniassa
» kymmenen karsinan talli
» nurmipohjainen laukkarata
» ponit paljon pihalla
» hyvät kulkuyhteydet

Tilan Esittely

Preyfield sijaitsee Ison-Britannian maaseudulla lähellä Skotlannin rajaa. Seutu on hieman vuoristoista, mutta kulkuyhteydet ovat silti hyvät. Busseja tulee noin kilometrin päähän suhteellisen monta päivässä.

Preyfieldin tallialueeseen kuuluu itse talli, muutama tarha, pari laidunta, kenttä ja pienen matkan päässä poneille sopiva laukkarata. Tallissa on viidentoista karsinan lisäksi yksi pesupaikka, satulahuone ja rehuvarasto. Tallin lähettyvillä on myös tilan vanha navetta, joka ei ole tällä hetkellä käytössä.

Talli on noin kymmenen vuotta vanha ja melko siisti. Tallin karsinoissa käytetään alusina turvetta ja ne siivotaan kerran päivässä. Hevoset ruokitaan neljä kertaa päivässä: aamuisin seitsemän aikaan, päivällä kahdentoista aikaan, iltapäivällä neljän aikaan ja illalla noin kello yhdeksän. Aamu- ja iltaruoat jaetaan aina talliin, mutta osa hevosista syö päivä- ja iltäpäiväruokansa tarhoissa. Kesäisin hevoset syövät pääasiassa vain laidunruohoa.

Kenttämme on hiekkapohjainen, ei kovin iso, muttei pienikään. Kentän laidalla on muutamia omatekoisia esteitä, jotka eivät kuitenkaan viime aikoina ole olleet kovin ahkerassa käytössä. Kentän laidalta löytyy myös muutama kappale tötteröitä. Tallin laukkarata on nurmipohjainen ja se sijaitsee laidunalueella noin 400 metrin päässä tilasta. Radalle johtaa hiekkatie, joka ei ole yleisessä käytössä. Sama tie johtaa myös tallin maastopoluille.

Preyfieldissä ponit pyritään pitämään mahdollisimman paljon ulkona kokopäivätarhauksessa, mutta yöt ponit ovat ainakin talvisin sisällä. Huonoilla keleillä poneja ei aina viedä ulos. Kesäisin ponit laiduntavat melkeinpä ympäri vuorokauden. Ponit tarhaavat joko yksin tai laumassa, mutta kesäisin pääasiassa laumassa. Osa kuitenkin laiduntaa yksin vähän pienemmällä laidunalueella. Tarhat ovat aidattu puuaidalla, mutta laitumien ympäri kulkee sähköpaimen.