virtuaalihevonen / a sim-game horse


klikkaa suuremmaksi

© Sakkura, ellei muuta mainita
kokonimi Alojzija
kutsutaan Sissi
rotu slovakian puoliverinen
sukupuoli tamma
säkäkorkeus 164 cm
väri rautias
syntynyt 20.02.2008, 8v
rekisterinumero VH-61413

koulutustaso ko : Va B
re : 110 cm
me : 100 cm
painotus yleis

omistaja Sakkura @
kasvattaja Roger Kovalok (EVM)
kotitalli YT Caralyn

Hoito-ohjeet

 • ruokinta
  • aamu: 1 l kauraa, ½ l melassia, heinää
  • päivä: heinää
  • ilta: 1 l kauraa, ½ l melassia, 1 l kivennäisiä, heinää
 • loimitus
  • sateella pinkki sadeloimi
  • yli 10 asteen pakkasilla pinkki toppaloimi
  • kylmällä kelillä fleecevuorellinen ulkoloimi
  • kesäisin kärpäshuppu, muuten ei loimiteta
  • jos kylmällä ilmalla ratsastuksen jälkeen hiki, niin fleeceloimi
  • viileällä ilmalla sateella ratsastaessa vettä hylkivä ratsastusloimi
 • tarhaus
  • voi tarhata yksin tai kaverin kanssa
  • riimun voi ottaa pois
 • varusteet
  • esteille martingaali, englantilainen turpahihna ja nivelkuolaimet, estesatula, jännesuojat etusiin ja hivutussuojat takasiin
  • kouluun englantilainen turpahihna ja nivelkuolaimet tai kankisuitset, koulusatula
  • maastoon martingaali, englantilainen turpahihna ja nivelkuolaimet, estesatula, pintelit joka jalkaan

  Ikääntyminen

  3 vuotta - 18.08.-08
  4 vuotta - 17.10.-08
  5 vuotta - 16.12.-08
  6 vuotta - 14.02.-09
  7 vuotta - 15.04.-09
  8 vuotta - 14.06.-09
  9 vuotta - 13.08.-09
  10 vuotta - 12.10.-09
  11 vuotta - 11.12.-09
  12 vuotta - 09.02.-10
  13 vuotta - 10.04.-10
  14 vuotta - 09.06.-10
  15 vuotta - 08.08.-10
  16 vuotta - 07.10.-10
  17 vuotta - 06.12.-10

  Luonnekuvaus

  Hoitaessa Sissi on tammamainen, hivenen ärtyisä mutta tutun ihmisen kanssa kuitenkin kiva neiti. Sissi kannattaa hoitaa mieluummin käytävällä, sillä se on erittäin tarkka kuka tulee karsinaan ja kuka ei. Erityisen tarkasti tamma vartioi ruokiaan, ja jos niiden lähelle menee niin varmasti saa ruman mulkaisun Sissiltä. Harjauksesta tamma nauttii kovasti, mutta mahaan eikä korviin ei saa koskea Sissin mielestä. Kaikki kaviot nousee kyllä, se on sitten eri asia kuinka kauan siihen saa käyttää aikaa ja kuinka monesti täytyy suuttua tammalle. Satuloiminen on aika helppoa, sillä neiti ei väistele sitä ja kumma kyllä - ei pullistele satulavyötä kiristäessäkään! Suitsiessa saattaa nostaa päätä sen verran korkealle, että lyhyimmillä voi olla ongelmia kuolainten laitossa. Loimea Sissi hieman jännittää, se on tamman mielestä niin pelottavan suuri mötikkä joka aikoo syödä Sissin. Taluttaessa löntystelee hitaasti eteenpäin ja yrittää aina pysähtyä syömään lähimmän ruohotupon luo. Yleisesti ottaen hoitaessa hivenen ärsyttävä, mutta tutun ihmisen kanssa kaikki sujuu oikein nätisti eikä Sissi yritä mitään typerää.

  Ratsastaessa oikein kiva heppa, niin tutulla kuin vieraallakin ihmisellä. Alkutunnista ehkä hieman laiska, mutta kun neidin saa innostumaan niin varmasti sitä vauhtiakin löytyy. Kouluratsastuksessa Sissi saattaa kyllästyä helposti ja keksiä omaa tekemistä, jotenka se kannattaa pitää hyvin hereillä ja ratsastaa heti kuulolle ja kehitellä sille mielenkiintoisia tehtäviä koko tunnin ajaksi. Esteillä yleensä paljon reippaampi ja innostuukin helposti esteistä - joskus turhankin paljon ja silloin Sissiä saakin pidätellä ihan kunnolla. Yleensä tamma pelkää aluksi erikoisesteitä ja kieltää niille, mutta neidissä on se hyvä puoli, että se ei säiky samaa asiaa toista kertaa ja toinen ylitys onnistuukin jo paremmin. Maastossa reipas, ehkä hivenen säikky. Sissi rakastaa uimista, ja sen takia sen kanssa pyritään käymään uimassa joka kesä mahdollisimman paljon. Kisoissa yrittää aina tehdä parhaansa ja tamma onkin hyvin voitontahtoinen.

  Muiden hevosten kanssa rauhallinen, ei pomottele muttei anna kuitenkaan muiden hevosten vievän omia heiniään tarhassa. Tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Eläinlääkärin tarkastukset sujuu usein hyvin, sillä Sissi ei pelkää piikkejä. Kengittäjä ei kuitenkaan ole kovin riemuissaan, kun kuulee että pääsee kengittämään Sissiä. Tamma nimittäin inhoaa nostella koipiaan kun niihin naputellaan nauloja. Kuljettaessa oikein nätisti, ei stressaa uusissa paikoissa ja on nätisti trailerissa. Kaikin puolin siis mukava tamma!

  © Miira

  Sukutaulu

  i. Adrijan KI
  rt csfr sk. 165cm
  ii. Janko
  ie. Rebeka
  e. Amalija
  rn csfr sk. 161cm
  ei. Lovrenc
  ee. Agata

  Jälkeläiset

  s. 07.06.2009
  csfr-o. 4ndrej (i. A5B6)
  rn 165cm

  sukuselvitys

  Kilpailut

  Porrastetut kilpailut

  Sissin porrastettuja kilpailuja ei merkitä erikseen sen omille sivuille, vaan sen ominaisuuspisteet ovat näkyvillä täällä.

  Näyttelyt

  16.05.2009 / kutsu / 1/10 KP / tuom. Mimi

  Valmennukset

  28.07.-09 kouluvalmennus, Miira
  Sissi asteli reippaana kohti kenttää taluttamanasi, kauniit korvat olivat sirosti pystyssä ja ruskeat silmät katselivat kenttää tarkasti. Nousit helposti selkään ja tamma piti edelleen hyvin epäilyttävän oloista kenttää silmällä. "Tänään onkin kouluvalmennuksen vuoro, kävelkää uralla vapin ohjin. Kutittele sitä hieman pohkeilla, jotta se heräisi." Sanoin ja katselin Sissin askellusta.
  Alkukäynnit oli hoidettu ja oli aika ruveta hommiin. "Otappas ohjat tuntumalle ja istu syvälle satulaan, jotta saadaan tamma peräänantoon." Sanoin ja teit työtä käskettyä, neitokainen kaarsi kaulansa hienosti ja häntä nappasi aina välillä terävästi ilmassa. Kehotin nostamaan harjoistusravin ja tekemään voltteja pitkille sivuille, suunnan voisi vaihtaa täyskaarrolla tai koko rataleikkaalla. Tamma ravasi hienosti ja kuunteli apujasi upeasti, vaikka joskus pelkkä ravailu olikin tylsää. "Voit nostaa laukan isolta pääty-ympyrältä ja vaihtaa vastalaukkaan pitkänsivun alussa ja keskellä taas takaisin." Hihkaisin ja laukannosto sujui lähes moitteettomasti. Laukkasitte vielä toisen pääty-ympyrän ja teitte laukanvaihdot molempiin suuntiin, hienostihan se sujui.
  "Nyt kun olette tehneet laukanvaihdot, voit antaa Sissille vapaata ohjaa, jotta se voisi venytellä niskojaan." Sanoin ja asetin kaksi puomia rinnakkain keskihalkaisijalle. "Nyt kun seuraavaksi nostat harjoitusravin, suuntaat puomien väliin ja hoidat suoraan ravista pysähdyksen. Pysähdyksestä nostat suoraan raviin ja vaihdat suunnan. Tehkää tämä muutamaan otteeseet." Lausahdin ja nyökkäsin ratsukolle luvan aloittaa homman. Aluksi Sissi laski ravista käyntiin ja siitä pysähdykseen, tämä oli kuitenkin odotettavissa, eihän se aina ensimmäiseksi onnistu. Molempiin suuntiin muutaman kerran tehtävän suoritettuanne, aloitte onnistumaan joka kerta paremmin. "Nyt on hyvä, huilatkaa taas hiukan. En pidä kauhean pitkää valmennusta, sillä tässä on vähäksi aikaa hommaa." Lausahdin ja katselin pärskähtelevää tammaa, joka venytti niskalihaksiaan.
  Seuraavaksi olisi vuorossa temmon lisäykset, ei niitä puitaisi kovin kauaa, mutta kokeillaanpa kuitenkin. "Kokoa vaan ohjat tuntumalle, nyt otetaan temmon lisäyksiä. Osaat ilmeisesti homman, joten hoida se. Katson miten sujuu ja kerron jos on parannettavaa." Sanoin ja hymyilin ratsukolle, jotka aloittivat tehtävän. Lisäys sujui upeasti ja Sissin askel piteni huimasti, ei juuri parannettavaa. Molemiin suuntiin sama homma ja siinä se oli, ei parannettavaa ! "Hienoa, olette taitava ratsukko, jatkatte vaan samaan malliin !" Sanoin ja naurahdin. "Suosittelen käyntimaastoa loppuun, voihan sielä pätkän ravatakkin ihan hissukseen." Sanoin ja astelin silittämään tamman kaulaa, mikä ei ollut vielä edes hikinen.
  Valmennus sujui hienosti ja Sissi osaa hommansa 8---)


  Arvostelut

  ”Aivan ihana kuva! Pää on tosin aikas ponimainen, mutta ilme, väritys, valot ja varjot ovat ihania.”
  - Mimi (PKK:n yhteydessä 16.5.2009)