Blaustern

Noricuminhevosori, väriltään rautias, säkäkorkeus 166cm
Syntynyt 13.12.2015, 23-vuotias (3v. 01.01.2016)
Omistaa Sakkura (VRL-01417) ja kasvattanut Gestüt Sonnenhof (EVM)
Rekisteröity numerolla VH17-112-0001


Blaubart
norik, rautias, 168cm
ii. Blaustein
norik, rautias, 170cm
iii. Blaugrau
norik, ruunikko, 167cm
iie. Sternfeuer
norik, rautias, 170cm
ie. Elbertina
norik, musta, 162cm
iei. Bergsteiger
norik, musta, 164cm
iee. Elberta
norik, ruunikko, 161cm
Chaja
norik, ruunikko, 161cm
ei. Wildbacher
norik, ruunikko, 165cm
eii. Wildhonig
norik, rautias, 166cm
eie. Mariechen
norik, ruunikko, 163cm
ee. Calita
norik, musta, 160cm
eei. Sonnentanz
norik, ruunikko, 162cm
eee. Calamina
norik, rautias, 163cm

Greyscale © JF Studios, colored by Sakkura


Historiaa ja luonne

Lähdin Itävaltaan etsimään itselleni mukavaa puoliveristä kouluratsastukseen ja valjakkoajoon – mutta sattuman kautta palasinkin kotiin nuoren, hieman haettua raskasrakenteisemman hevosen kanssa. Kokeiltuani useampia hevosia sopivaa löytämättä, erään myyntitallin omistaja vinkkasi minulle lähialueella myynnissä olevasta nuoresta valjakkohevosesta. Yllätyksekseni minulle esiteltäväksi tuotiin tämä tuuheatukkainen, rauhallisen ja ystävällisen oloinen kylmäveriori. Ajattelin, että enpä olisi tänne asti vaivautunut, jos olisin tästä etukäteen tiennyt, mutta päätin kuitenkin kuunnella kasvattajan myyntipuheen. Noh, jotain myyjä teki oikein, koska tässä sitä nyt ollaan tämän sympaattisen rehun suurkuluttajan kanssa.

Hoitaessa Stern on joka tytön ja pojan unelmahoidokki – se seisoo leppoisasti paikoillaan ja seuraa mielellään hoitajan tekemisiä. Toisinaan ori saattaa tosin innostua jostakin käytävällä tai toisessa karsinassa tapahtuvasta toiminnasta niin paljon, ettei malta seisoa paikoillaan. Napakkaa komennusta se kuitenkin tottelee kyseenalaistamatta, ja isona hevosena se osaa varoa olla tallomatta tai liiskaamatta hoitajaansa. Varustaminen ja kaikki muutkin hoitotoimenpiteet sujuvat tämän orin kanssa yleensä ongelmitta. Jos jokin toimenpide ei sitä miellytä, se korkeintaan viuhtoo häntäänsä. Stern on mielellään myös lasten tai kokemattomampien harjattavana. Isona ja vahvana orina se sopii vain kokeneempien talutettavaksi varsinkin vieraissa paikoissa, vaikka varsinaisesti se ei mitään dramaattista tee taluttaessaakaan. Toisinaan sitä voi joutua kuitenkin komentamaan napakastikin, esimerkiksi keskittymisen herpaannuttua tammojen läheisyydessä.

Ajaessa Stern on nöyrä ja innokas. Periaatteessa se on tosi kuuliainen ja kärsivällinen, mutta innostuessaan menevä ja melko vahvakin kädelle. Kaiken lisäksi orin innostumiseen ei paljoa vaadita. Usein siihen riittää hieman kovempi tuuli tai ihan itse tehtäväkin. Tarkkuuskokeessa ori tarvitsee päättäväisen kuskin suoriutuakseen tiukoistakin käännöksistä, sillä jäädessään yksin sen meno voi olla vähän liiankin suoraviivaista ja eteenpäinsuuntautunutta. Yleisesti ottaen Sternin työmoraali on kuitenkin omaa luokkaansa ja se on aina hyväntuulisena miellyttämässä ohjastajaansa. Myös erilaisissa työajoissa sillä on vahva miellyttämishalu.

Ratsastaessa Stern on yhtä yhteistyöhaluinen kuin ajaessakin. Erityisen herkäksi hevoseksi sitä ei voi sanoa, mutta kuuliaiseksi ja parhaansa yrittäväksi kyllä. Kunnon kouluvääntöön Stern ei ole ehkä se kevyin ratsu, vaikka se kantaakin itsensä luonnostaan melko ryhdikkäästi. Hyväkuntoisella ratsastajalla ori taipuu kuitenkin Helpon A:n asioihin. Maastoiluun Stern on todella leppoisa ja säänkestävä ratsu, eikä kyttäile mörköjä niin pimeällä kuin tuiskusäässäkään. Myös pieniä esteitä se hyppää mielellään ratsastajan niin pyytäessä.

Stern on helposti lastattava eikä stressaannu helposti kuljetuksesta tai uusista paikoista. Kilpailupaikalla se on sille tyypillisesti kiinnostunut ympäristöstään ja muista hevosista, mutta keskittyy intensiivisesti ohjastajan tai ratsastajan pyyntöihin työmoodiin virityttyään. Myös kengittäjään ja eläinlääkäriin ori suhtautuu varsin neutraalisti ja käyttäytyy mallikelpoisesti.


Kilpailutulokset

PKK:n alaiset näyttelyt

KP, 31.03.2017 PKK, tuom. Odelie
"Oikein lennokas ja pehmeä kuva, kuin tarunhohtoinen hetki."

LKV-KP, 31.01.2017 Encore, tuom. Laa
EM: "upeus"

KP, 30.01.2017 PKK, tuom. Anne
"Upea hevonen. Harja vangitsee katseen yksityiskohdillaan ja monimutkaisuudellaan."

VVJ:n alaiset kilpailut (1) TYH:n alaiset kilpailut (8)
15.01.2017, Teilikorpi, Noviisi maratonkoe yksilöille, 3/23
16.05.2018, Saaristo, Kyntöajo, 3/17
23.10.2017, Originals, Käyttöajo, 4/21
23.10.2017, Originals, Metsäajo, 4/18
20.10.2017, Originals, Käyttöajo, 4/21
23.03.2017, Encore, Metsäajo, 1/19
22.03.2017, Encore, Metsäajo, 2/19
22.03.2017, Encore, Käyttöajo, 2/21
19.03.2017, Encore, Metsäajo, 1/19

Päiväkirja

Tutustumista 30.12.2016

Saapuessani tallille heti aamupäivästä Stern oli rouskuttelemassa vielä rauhallisesti aamuheiniään. Ori saapui vasta eilisiltana perille, joten tarkoituksena oli jatkaa tutustumista uuteen kotipaikkaan. Kipaisin orin harjapakin varustehuoneesta ja vaihdoin pari sanaa tallin omistajan kanssa. Stern oli kuulemma käyttäytynyt illan ja aamun aikana hyvin lunkisti eikä ollut vaikuttanut olevansa millänsäkään pitkästä kuljetuksesta. Hyviä uutisia siis. Menin sisälle orin karsinaan, jossa se odottikin minua korvat hörössä. Otin käteeni pölyharjan ja kävin sillä pikaisesti hevosen läpi. Ajattelin viedä Sternin pienelle kävelylenkille tallin ympäristöön, joten puin sille suitset ja asetin varmuuden vuoksi ketjullisen riimunnarun kulkemaan molemmista kuolainrenkaista – enhän haluaisi jäädä kakkoseksi ison hevosen päättäessä lähteä huitelemaan omia reittejään. Kiertelimme tallin pihapiirissä paikkoihin ja toisiimme tutustuen vajaan tunnin verran. Stern käyttäytyi oikein mallikelpoisesti ja oli kiinnostunut ympäristöstään. Tammatarhojen lähettyvillä ori oli hieman pörheänä, mutta vaikutti silti kuuntelevan hyvin käskyjäni. Kävimme lopuksi vielä tallin kautta vaihtamassa suitset riimuun ja vein orin tarhailemaan sille varattuun tarhaan loppupäiväksi.


Varustekaappi

Ajovarusteet Ratsastusvarusteet
Loimet & huovat Hoitotarvikkeet

Varustekauppoinamme toimivat
OddPixel, MWS Boutique, Mestyn Varuste, Kreivittären varusteliike, Kivimetsän varuste ja Equestrian PRO.

virtuaalihevonen / a sim-game horse