Wie Ernst


Ei meriittejä
 • Itävallanpuoliverinen, ori
 • 167cm, musta
 • Syntynyt: 04.09.2011 (16-vuotias) 3v. 03.12.2011
 • Rekisterinumero: VH12-232-0001
 • Koulupainotteinen
 • Grand Prix
 • Omistaja: Sakkura VRL-01417
 • Kasvattaja: [evm]

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

Ernesti on luonteeltaan aika mitäänsanomattoman perus. Lempeä ori, joskin välillä hieman sählä. Tottelee aina käsittelijäänsä tilanteessa kuin tilanteessa. Ratsastaessa kyllä varsin näyttävä, mutta ei tee mitään automaattisesti vaikka kuuliainen onkin. Siinä mielessä mukava hevonen, että aina sen selkään noustessa tietää mitä odottaa. Edes kisapaikalla tai eläinlääkärin käsittelyssä tämä hevonen ei paljoa korvaansa lotkauta.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Wie Emil
OEWB, musta, 168cm
ii. Eberhard II
ie. Alfreda
e. Gerlinde
OEWB, ruunikko, 164cm
ei. Gereon
ee. Leona
 1. OEWB-t. Chantella / s. 28.09.2012, e. Chapella
 2. RP-o. Emirau van der Wyonn / s. 30.01.2013, e. Inès II
 3. OEWB-t. Luwenta WD / s. 17.02.2017, e. Ludwina
 4. OEWB-t. Sternflamme WD / s. 10.11.2017, e. Sternschnappe KV-II

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut

KRJ kouluratsastus vaikeustaso , pistettä

Arvokilpailut

 • KRJ Cup, 31.10.2017 Hukkapuro, Kouluratsastus: Intermediate II, 12/179
 • KRJ Cup, 31.10.2017 Hukkapuro, Kouluratsastus: Grand Prix, 14/188

Tavalliset kilpailut

Näytä sijoitukset tavallisista kilpailuista »

Päiväkirja

Kouluvalmennus 04.09.2017 Kirjoittanut: Calla

Kävin tänään tervehtimässä Sakkuraa ja pidin samalla lyhyen kouluvalmennuksen johon hän otti ratsukseen puoliveriori Ernestin. Pureuduimme laukanvaihtoihin heti kun ratsukko oli saanut lämmiteltyä tarpeeksi erilaisilla siirtymisillä ja taivutuksilla. Alkuun meillä oli pientä haastetta hevosen heikomman kierroksen kanssa joka osoittautui oikeaksi laukaksi. Ori vaihtoi herkästi kun se vaihtoi, mutta se ei vaihtanut kuitenkaan aivan jokaisella askeleella mitä olisin halunnut vaan sen sijaan se otti toisinaan yhden väliaskeleen. Muutamien sinnikkäiden toistojen jälkeen Ernest pääsi kuitenkin juttuun mukaan ja ratsastaja sai sen vaihtamaan myös siitä vaikeasta suunnasta. Ennen kuin aioin pyytää ratsukolta pidempää vaihtosarjaa, pyysin ratsastajaa tekemään muutaman kerran harjoituksen jossa he kulkisivat uraa pitkin ja pitkällä sivulla tehtäisiin vaihto kolme kertaa. Laukanvaihdot tuli joka askeleella kahden vaihdon verran eli yksi ja kaksi, vasen-oikea, laukka eteen, uudestaan yksi ja kaksi, vasen-oikea - näin tehtiin kunnes kolme kertaa pitkän sivun aikana oli tehty. Päätimme toistaa harjoituksen vielä niin, että vaihtoaskelia otettiin kolme ja sitten vielä neljä. Harjoitukset sujuivat molempiin suuntiin erittäin hyvin ja ratsukko ansaitsi lyhyen tauon jonka aikana saivat ravata vapaasti. Pian palasimme vaihtoihin ja nyt pyysin ratsukolta yhdeksää peräkkäistä vaihtoa ja ratsastaja sai itse valita millaisen tien kulkisivat - kunhan vaihdot onnistuisivat. Kaikki yhdeksän vaihtoaskelta tuli nätisti, selkeästi ja hevonen pysyi hyvässä tasapainossa vaihtoja tehdessä. Ratsukko toisti tehtävän ja vaihdoissa kävimme läpi ratsastajan apuja. Lopuksi kiitin molempia hienosta työstä ja he saivat aloittaa loppuverryttelyn.

KRJ Champions 2016 23.09.2016 Kirjoittanut: omistaja

KRJ Champions on Kouluratsastusjaoksen vuosittain järjestämä tapahtuma, jossa kilpaillaan mestaruuksista ikäluokittain. Tapahtuma koostuu neljästä osakilpailuista eli tietystä osakilpailusta jatkoon menijät valitaan aina sijoitusten perusteella. Osallistuakseen ratsulla täytyy olla tietty määrä sijoituksia riippuen ikäluokasta. Meiltä mukaan kisamatkalle lähtivät Wie Ernst KRJ Champion -ikäluokkaan sekä Boogie Shoes SIN ja Amarn Caramell kilpailemaan KRJ Senior Champion -tittelistä. Kilpailut järjestettiin Suomessa, suomenhevostalli Fiktion tiloissa. Saavuimme kilpailupaikalle paria päivää ennen ensimmäistä osakilpailua, jotta hevoset ehtivät hieman levätä pitkän matkan jälkeen.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä starttasimme Ernestin kanssa ohjelman Helppo B:3 2009. Ernest käyttäytyi omaan tyypilliseen tapaansa asiallisesti eikä yllättänyt ketään radalla. Suorituksestamme saimme tulokseksi 66,553 %. Taso luokassa oli todella kova ja parempiin prosentteihin olisi vaadittu huolellisempaa ratsastusta läpi radan. Sijoituksemme luokassa oli 20/74, joka tarkoitti sitä että pääsimme mukaan seuraavan päivän osakilpailuun.
Toisena päivänä ratsastettiin ohjelman Helppo A:4 2009 mukaan. Ernest oli verryttelyssä järkyttävän tahmea, johtuen ehkä hieman viileästä ja sateisesta säästä. Radalla jouduin keskittymään aivan liikaa riittävään eteenpäinpyrkimykseen. Osittain siitä johtuen (ainakin omasta mielestäni) unohdin täysin ratsastaa loivan kiemuran kootussa laukassa ja tämähän näkyi selkeästi myös pisteissämme. Lopputulokseksi saimme 52,648 % ja sijoituksemme oli 64/73. Valitettavasti emme tällä sijoituksella päässeet jatkamaan 3. osakilpailuun. Ensi vuonna meidän on tarkoitus startata Senior Champion -luokassa, toivotaan että kilpailut sujuvat silloin kohdallamme paremmin.

virtuaalihevonen / a sim-game horse
© Waldenfeld 2016-2018   |   Virtuaalitalli