Snowden PB


KRJ-I (06/2017)KTK-I (06/2017)VWY-II (03/2018)VIR MVA Ch (05/2018)
 • Welsh part bred (50% poniverta), ori
 • 148cm, voikko
 • Syntynyt: 01.07.2012 3v. 29.09.2012
 • Rekisterinumero: VH12-023-0083
 • Koulupainotteinen
 • Vaativa B
 • Omistaja: Ada VRL-03880
 • Kasvattaja: Skurvash

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

Täyttänyt 8 vuotta 01.07.2014

Snowden on neuroottisen ihmisen hevonen. Sen kanssa ei tunneta käsitteitä melkein, suurinpiirtein tai sinnepäin, vaan joka asian täytyy olla just ja täsmälleen. Oli se sitten poskihihnan leveys, sisäänajettavat neopreenisuojat, loimen kaulakappaleen pituus tai hoitajan silmiäsärkevän värinen fleece, Snowdenilla on takuuvarmasti mielipide joka asiaan – yleensä negatiivinen sellainen.

Jos hevonen tuntee kärpäsen laskeutumisen iholleen, Snowden tuntee aivan varmasti jokaisen pölyhiukkasenkin. Ponin hoitaminen hermostumatta onkin usein kanonisaation arvoinen uroteko, ja Snowdenin kanssa on aivan turha hermostua jos haluaa jatkaa yhteistyötä jatkossakin. Jos eilen sai käyttää pölyharjaa naamaankin, tänään mikään muu ei kelpaa kuin superpehmeä vartaloharja ja ylihuomenna kaikki kumisukaa pehmeämmät ovat pannassa. Kaikki muutospyynnöt rutiineihin täytyykin toimittaa vähintään viikkoa aikaisemmin kolmena kappaleena kirjallisesti, sillä muuten ponilla menee feng shuit pilalle ja mahahaava uhkaa. Herkkähipiäiseen Snowdeniin onkin upotettu tonni jos toinenkin, sillä pelkän karvapehmusteettoman riimun näkeminen saa ponin ihon auki ja silmämääräisesti sopiva satula selän jumiin ennen kuin satulavyö on edes kiinni. Kaikkien lähialueen hevoshierojien, kiropraktikoiden, homeopatiahoitajien ja tarot-tulkitsijoiden kanssa ollaan kahvitteluväleissä ja erilaisia (enemmän tai vähemmän kelpaavia) loimiakin on niin paljon, että omistajaa jo vähän hirvittää.

Ja vaikka koko poni tekisi mieli kääriä pumpuliin, karsinassa Snowden vasta hajottaisi itsensä potkiessaan tylsyyttään seinät hajalle. Tarhassa se vain ottaa turpiinsa muilta.

Ratsuna perusluonteeltaan herkkis Snowden on yhtä nopea vetämään palkokasvin nenään niin epätasaisesta pohjasta (jolla ei muuten liikuta metriäkään ilman, että joku paikka prakaa) kuin ratsastajan vääränvärisistä sukista. Epämääräisiä apuja tai ratsastajan virheitä kohtaan Snowdenin sietokyky on tasan nolla, ja poni osaa ottaa pultteja myös omista virheistään. Snowdenilla on luontaisesti hyvä tasapaino ja kokoonsa nähden suhteettoman suuret liikkeet, joten äärettömän kärsivällisyyden lisäksi ratsastajalta vaaditaan myös hyvää tasapainoa ja rautaisia vatsalihaksia, sillä vinon ratsastajan alla Snowden liikkuu vain possupassagea. Suuhun Snowden ei antaisi koskea ollenkaan ja hyväksyy kuolaintuntuman vähän nyrpeästi, mutta ilman tasaista kuolaintukea ravi liikkuu welshmäisesti vain ylöspäin ja laukka rullaa paikoillaan. Kärsivällisen ja pienieleisen ratsastajan kanssa kuitenkin ihan näyttävä, kunhan vain malttaa keskittyä.

Ja koska kaikki on Snowdenille aina vähän uutta ja jännää ja ponissa on virtaa enemmän kuin muissa tallin hevosissa yhteensä, selkään on turha kokeilla muuta kuin rauhallisista rauhallisimpia ratsastajia tai homma menee kilpajuoksuksi. Ja joskus kouluradalta tullaan silti kansainvälinen nopeusennätys rikottuna.

Esteillä Snowden tarvitsee paljon tukea ja kannustusta, ja maahankaivettua puomia korkeammilla tai eksoottisemman näköisillä risuilla meno tyssää siltikin kuin seinään. Maastossa rasahdusherkkä sähköjänis, joka mieluummin poistuu takavasemmalle kuin kohtaa pelottavan postilaatikon silmästä silmään. Yksin maastoilu ei ole suotavaa eikä sallittua, mutta porukan imussa tulee useimmiten asiallisesti mukana.

Vaikka Snowden onkin oman elämänsä special snowflake jonka elämäntuskaa kukaan ei voi ymmärtää, tositilanteessa se kuitenkin toimii käskyttämällä kuten mikä tahansa hevonen. Tyylipisteitä ei välttämättä heru, mutta lastaaminen, kengittäminen, suuhoito sekä eläinlääkärin toimenpiteet kyllä onnistuvat pakon edessä jos ponin vastalauseet jättää vain huomiotta ja jatkaa elämäänsä. Ihmiseen Snowden ei ole vielä koskaan hampaitaan teroittanut, eikä siitä loppujen lopuksi taida olla laittamaan kellekään vakavamielisesti kampoihin. Nättiä naamaa se ei kyllä näytä ja suuresta traumasta toipumiseenkin menee oma aikansa.

Snowdenin käsittelytyylin sisäistettyään poni on kuitenkin ihan mukava tapaus, joka ei ainakaan tahallaan aiheuta harmaita hiuksia. Tahattomasti kyllä.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Calembel Radon
wA, voikko, 121cm

VIP-MVA Fn, KTK-II, YLA2, VVJ-I, KRJ-I, VWY-II, VWY-A

ii. Calembel Rwein
wA, voikko, 120cm
iii. Calembel Rahvin
wA, voikko, 122cm
iie. Calembel Mithril
wA, voikonkimo, 118cm
ie. Gleis Fliander GB
wA, rautiaankimo, 118cm
iei. Immortal Randon
wA, vaaleanrautias, 120cm
iee. Windsborn GB
wA, rautiaankimo, 112cm
e. Aiatar
trak, musta, 162cm
ei. Kamchatka
trak, tummanruunikko, 163cm
eii. Azov
trak, musta, 177cm
eie. Volga
trak, tummanrautias, 161cm
ee. Sintashta
trak, musta, 167cm
eei. Marshes
trak, mustanruunikko, 172cm
eee. Merya
trak, punarautias, 163cm
 1. WPB-o. Fall Blau / s. 28.06.2016, e. Poniniemen Betty Blue KV-II, KTK-III
 2. WPB-o. Hartwig's Snapple / s. 29.07.2016, e. Witch in the Dark MPB
 3. RP-t. Charleroi Snow Carol / s. 22.09.2016, e. Charleroi Mareni KTK-II
 4. WPB-t. Snowberry / s. 01.11.2016, e. Kruunun Berry Dreams
 5. WPB-o. Spy Rewa / s. 05.07.2017, e. Who's Unique Rewa
 6. WPB-t. Caelfall Eiluned / s. 10.06.2018, e. Caelfall Eirwen

Kilpailumenestys

Näyttelyt

 • NJ, 07.05.2018 Einfall, BIS9, MVA-sert, tuom. Welby
 • NJ, 31.12.2017 Haavelaakso, BIS7, MVA-sert, tuom. vaapu.
 • NJ, 15.06.2017 Noir Poneys de Sport, irtoSERT, tuom. Jannica
 • NJ, 09.05.2017 Miche'Le Warmbloods, irtoSERT, tuom. Vibaja
 • VSN, 10.05.2017 Miche'Le Warmbloods, RCH, + 10 p.
 • VSN, 21.02.2013 Moana Part Breds, RCH, + 10 p.
 • VSN, 18.02.2013 Optimal, RCH, + 10 p.

Tavalliset kilpailut

Näytä sijoitukset tavallisista kilpailuista »

Päiväkirja

Keväinen maastoreissu 18.03.2018 Kirjoittanut: omistaja

Pitkän maneesissa vietetyn talven jälkeen kevätaurinko oli alkanut viimeinkin pilkottaa paljastaen jokaisen talven aikana kertyneen pölyhiukkasen ja nurkkaan lakaistun hiekkakasan. Koska olen vakaasti sitä mieltä, että keväästä pitää nauttia ja kevätsiivous on hullujen hommaa, taivuttelin Sakkuran kaverikseni maastoon karkuun luuttu- ja karvanlähtösavottaa. Snowden oli ollut viime aikoina vähän kankea ja tavallista lyhytpinnaisempi, joten sillekin maastoreissun pitäisi tehdä hyvää.

Koska Snowdenissa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita aivan tarpeeksi kolmen ihmisen tarpeisiin, Sakkura pyydysti ratsukseen hieman ynseän, mutta pomminvarman Berryn. Kentällä Berry osaa olla varsinainen laama, mutta maastossa siitä saa yleensä enemmän irti eikä jonoa kerry perään. Järkeilimme, että jos Berry törmää matkalla johonkin, mistä se ei ohi mene, niin sitten kannattaa kyllä kääntyä suosiolla takaisin.

Onneksemme Berry ei törmännyt maastossa mihinkään jännittävään, vaan jolkotteli tyynen rauhallisesti eteenpäin Snowdenin täpinöistä vähät välittämättä. Sakkura aina jaksaa mainita kuinka Berry muistuttaa enemmän aasia kuin ponia, mutta tänään olisin kyllä mieluusti vaihtanut huippukouluponini aasiin, sen verran rennolta ratsukon meno näytti. Koska itse metsäreitit olivat vielä aivan mutavelliä, seurasimme kyläteitä lähimmän vuoren alarinteille ja kiersimme järven ympäri takaisin. Suuren osan matkasta menimme käyntiä autojen tai traktorien varalta, mutta ehdimme ottamaan myös muutaman pidemmän ravipätkän ja yhden vauhdikkaan laukkapätkän.

Kokonaisuudessaan puolentoistatunnin maastoreissu oli varmasti rentouttavampi Sakkuralle kuin minulle, mutta pääsinpähän ainakin siivousurakkaa karkuun vähäksi aikaa.

Sijaisliikuttajana Snowdenille 15.01.2018 Kirjoittanut: Sakkura

Ada soitti minulle aamusta olevansa sairaana tänään ja vaati minua hankkimaan Snowdenille liikuttajan täksi päiväksi. Kuulemma poni tulisi hulluksi, jos se ei tänään pääsisi purkamaan energioitaan. Totesin, että itse en ainakaan Snowdenin selkään hyppää, mutta että voin kysellä, jos joku työntekijöistä sen suostuisi liikuttamaan. “Juoksutuskin kelpaa”, sanoi Ada – itse ajattelin, että en kyllä sitäkään mieluusti tee. Snowden on vähän omalaatuinen poni, jonka kanssa toimimista pyrin välttämään viimeiseen asti. Kumma kyllä, kaikki työntekijätkin väittivät olevansa niin kiireisiä, ettei minulle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin hoitaa liikutus itse.

Hengittelin syvään ja laskin kymmeneen ennen kun hain ponin tarhasta ja laitoin sen juoksutuskuntoon. “Pakko yrittää olla kärsivällinen, että koko päivä ei mene pilalle tästä”, ajattelin. Menimme maneesiin, vaikka päivä oli kaunis ja aurinkoinen. Mitä vähemmän ärsykkeitä, sitä parempi. Juoksutin Snowdenia noin 20 minuuttia, jonka aikana se hieman koitti kiukutella, mutta sain kerrankin pidettyä itseni kasassa. Treenin jälkeen vaikutti siltä, että selvisimme siis molemmat suuremmilta traumoilta. Toivon silti, että joku muu liikuttaa Snowdenin jatkossakin, vaikka onhan se näyttävän näköinen poni ja näköjään jossain kilpailuissakin menestynyt.

Poninkesytystä 18.07.2017 Kirjoittanut: omistaja

Aina välillä jollekulle tulee niinkin hyviä ideoita, kuin Snowdenin totuttaminen yksin maastoiluun. Tässä vaiheessa olisi pitänyt muistaa ne tuhat ja yksi edeltävää kertaa kun homma oli mennyt täysin puihin (pun intended), mutta positiivisuus on hyve ja niin edespäin. Koska loppukäynnit laitumien ympäri olivat Snowdenille tuttu ja ainoastaan vain vähän jännittävä juttu, tarkoitus oli muina miehinä jatkaa laitumen nurkalta pieni pätkä hiekkatietä eteenpäin ja palata seuraavasta risteyksestä takaisin. Ei postilaatikoita, naapureita, tai edes muita hevosia matkalla. Kokonaisuudessaan alle vartin reissu.

Tai ei sittenkään. Ehdimme poiketa Snowdenin tutulta ja turvalliselta reitiltä tasan kymmenen metriä, ennen kuin ponilla välähti. ”Eiapuatääeiollusuunniteltujuttuabortabortabort!” ja tyylipuhdas piruetti takajaloilla kotia kohti. Tässä vaiheessa sain juonen päästä kiinni ja palautettua ponin naaman oikeaan suuntaan (muutaman ylimääräisen kierroksen jälkeen). Ja sitten seistiin. Ja seistiin. Ja seistiin. Tai oikeastaan ei seisty, mutta stepattiin samalla neliömetrin kokoisella läntillä.

Kyra Kyrklund teki joskus läksyt hevosen selässä tapeltuaan sen kanssa suunnasta. Kyra voitti. Selkeästi minusta ei ollut seuraavaksi kouluratojen supertähdeksi (ja Snowdenkin on vähän liian pieni ollakseen uskottava Max), joten tapeltuani vartin luovutin puolikkaan oikeaan suuntaan astutun askeleen jälkeen. Ja sekin taisi olla vahinko. Tosin muistaakseni Kyran hevonen oli vain itsepäinen; Snowden oli täysin vakuuttunut, että lähimmässä puskassa asuu hevosensyöjämörkö.

Pelottava poninsyöjämörkö 1 – 0 Snowden. Omistajan hyvät ideat -100. Se niistä rentouttavista loppukäynneistä, palaamme asiaan myöhemmässä vaiheessa.

Welshkantakirjan 3. tilaisuus 30.06.2017 Kirjoittanut: omistaja

KTK-I (22 + 22 + 22 + 22 = 88p / tulokset)

Koska kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa kaikki oli mennyt nappiin ja Snowden sekä taustajoukot olivat panneet parastaan, en yhtään epäröinyt tuupata Snowdenia vielä saman kuun aikana järjestettävään welskantakirjan tilaisuuteen. Paria päivää ennen lähtöä kyllä kirosin itseäni kun yritin järjestää kuljetuskalustoa ja seuraponia (tuntui, että koko kantooni oli viettämässä kisaviikonloppua Saksassa) ja Snowdenkin oli tavallista ärtyneempi (olin satavarma, että se viimeinkin kehittää pahan mahahaavan ja joutuu teuraalle), mutta hieman kiireisestä aikataulusta huolimatta pääsimme kuitenkin paikan päälle melkein kaikki ponit ja tavarat matkassa. Loppujen lopuksi ei olisi kannattanut huolehtia, sillä Snowden esiintyi koko tapahtuman ajan edukseen ja varakisa-apu oli kiillottanut ponin niin hyvin, että siitä pystyi melkein peilaamaan. Ja kotiinhan lähdettiin ykköspalkinnon kera ja tilaisuuden toisiksi parhaana ponina (vaivaisen yhden pisteen erolla)!

Vaikka Snowden aina välillä ärsyttää, on se erikoisloimensa, homeopatiahoitonsa ja mittatilausvarusteensa ansainnut moninkertaisesti. Ja myös hermoleponsa, sillä ponin kalenteriin ei ole onneksi merkitty muita menoja vähään aikaan.

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 15.06.2017 Kirjoittanut: omistaja

KRJ-I (9 + 40 + 22 + 20 + 15 = 106p / kutsu)

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuuteen Walfenfeldistä lähdettiin tällä kertaa kolmen hevosen voimin: yksi nyrpeä kouluponi sai pitää seuraa kahdelle puoliveritammalle. Onneksi Snowden on herrasmies ja pohjimmiltaan aikamoinen lapatossu, joten matka sujui ongelmitta. Paikan päällä sama meno jatkui, ja vaikka Snowden vähän nyrpisteli mutaiselle kentälle ja mielenosoituksellisesti yritti maistaa tuomarin silmiäsärkevän väristä solmiota, tilaisuudesta poistuttiin kuitenkin huippupistein ja kiiltävä ykköspalkinto matkassa. Hyvä me ja hyvä Snowden!

Kouluvalmennus 17.01.2017 Kirjoittanut: miivi

Olin saapunut valmentamaan Adaa ja hänen komeaa welsh part bred-oriaan Snowdenia kouluratsastuksen saralla. Olin suhteellisen innoissani valmennuksesta, sillä olin valmentanut viime aikoina säälittävän vähän muita hevosia kuin shetlanninponeja ja suomenhevosia ja ratsuponi toisi rutiiniin mukavaa vaihtelua. Pääsisimme myös ottamaan vaikeampia tehtäviä. Adan vielä lämmitellessä ja tehdessä hienosäätöä ratsunsa kanssa selostin tämän päiväisestä tehtävästä.

"Sä siirrät lyhyen sivun keskellä koottuun raviin. Kootussa ravissa beehen asti. Beestä sulkutaivutusta vasemmalle niin, että sä vaihat iissä sulkutaivutuksen oikeelle ja palaat siinä uralle, ämmän kohalla sä oot uralla, siirrät koottuun raviin ja sitten ceessä keskiraviin, kulmassa käyntiin. Kävelet pitkän sivun ja siirryt taas keskiraviin kulmassa ja sitten ällästä alotat tehtävän uusiksi. Otetaan vaikka näin alkuun. Katotaan jos pitää jotenki muokkailla sitten jatkossa, et vähän niin miten tää lähtee sujumaan ja keksitäänkö me tonne toisellekin pitkälle sivulle jotain."

Tehtävä lähti sujumaan vähän haparoiden. Pientä alkukankeutta, totesin, enkä alkanut kommentoimaan siitä sen kummemmin Adalle, Snowden pääsi siitä kuitenkin nopeasti yli ja alkoi suorittamaan oikein hyvin. Se pysyi koko ajan hyvin koottuna ratsastajaa kuunnellen sekä höyhenenkevyellä tuntumalla. Adan ei tarvinnut paljoa edes pyytää, vaan ori kuuli kaikista pienimmätkin avut. Sulkutaivutuksen jyrkkyys olisi saanut olla suurempi, ratsukko tuli keskihalkaisijalle niin myöhään, että he eivät ehtineet kunnolla takaisin uralle. En halunnut lähteä korjaamaan tehtävää helpoimman kautta eli pyytämään ratsukkoa tekemään lyhemmät taivutukset suuntaansa, vaan Ada ja Snowden saivat ryhtyä toden teolla hommiin ja lisätä sulkutaivutuksensa jyrkkyyttä. Alkuun Snowden oli haluton tottelemaan Adan pyyntöjä, jotka nainen kyllä antoi turhan epävarmasti ja -selvästi, mutta jatkoin ratsukon ohjeistamista ja kerroin, että valmennusta ei lopetettaisi, ennen kuin he saisivat aikaiseksi tarpeeksi jyrkät taivutukset. Tämän jälkeen Adakaan ei enää halunnut päästä helpoimman kautta, vaan pisti kaikkensa peliin ratsuaan ohjeistaakseen.

Lopulta, ratsukon onnistuttua kerran saamaan tarpeeksi jyrkät, puhtaat sulut suuntiinsa, annoin heille luvan aloittaa loppuverryttelyt. Niin poni kuin ratsastaja olivat tehneet hyvää työtä.

Kouluvalmennus 25.11.2016 Kirjoittanut: VP

Reissu Itävaltaan ei ollut pelkästään yhtä huvia, sillä olin sopinut Adan kanssa kouluvalmennuksesta. Viimeisen lomapäivän itävallassa aloittikin valmennus Waldenfeldissä, johon saavuttuani Ada otti minut iloisesti vastaan. Tallin maita kierrettyämme autoin Ada laittamaan kuvankauniin voikon orin kuntoon, jotta pääsisimme aloittamaan itse valmennuksen. Ratsukon kävellessä alkukäyntejä Ada kertoi hieman omista sekä hevosensa taustoista, jonka pohjalta tein pienen sotasuunnitelman tuntia varten.

Ratsukon käveltyä tovin alkukäyntejä pyysin Adaa keräämään ohjat tuntumalle ja kehotin ratsastajaa siirtämään hevosen raviin. Alkuverryttelyn tehtävänä oli tehdä pitkää sivua pitkin avotaivutusta melko suurella asetuksella ja lyhyillä sivuilla hevonen tulisi ratsastaa tarpeen vaatiessa pääty-ympyrän avulla takaisin kahden pohkeen ja ohjan väliin. Vaikka Snowden ravasi melko hyvässä tahdissa ja muodossa, vaadin jo heti alkuverryttelyistä lisää - ori ei saisi hakeutua missään tilanteessa luotilinjan taakse ja siten aavistuksen tyhjäksi kädelle, joten opastin Adaa myötäämään kädellä inan eteen samalla, kun pohje ratsastaisi oria avoimemmalle kaulalle. Pikkuhiljaa ori uskalsi työntää turpaa hiljalleen eteen, jolloin sen selkä ja takaosa pääsi työstämään oikeaoppisesti. "Juuri näin, tunnet varmaan eron? Sitten vaan sama homma laukassa." hihkaisin ratsastajalle, joka nyökytteli orinsa selässä varsin tyytyväisen näköisenä.

Pienten välikäyntien jälkeen jatkoimme valmennusta laukanvaihtojen treenaamisella; tänään laukanvaihdot suoritettaisiin ilman maneesin seinän tai kentän aidan tukea keskihalkaisijalla, joka vaati sekä ratsastajalta että hevoselta paljon keskittymistä, oikea-aikaisia apuja sekä tasapainoa. Koska laukanvaihdot tuli suorittaa suoralla uralla, on suurena riskinä se, että ratsukko ajautuu linjalta pois - tästä syystä kehotin ratsastajaa pitämään hevosen visusti kahden pohkeen ja ohjan välissä koko linjan aikana. Alkuun laukanvaihdot olivat hieman kaksiosaisia eikä siten puhtaita, mutta kun Ada muisti ratsastaa hevosta yhä enemmän aktiiviseksi takaosan päälle, laukanvaihdot saatiin tehtyä loppujen lopuksi hyvinkin lennokkaina ja puhtaina.

40. kouluratsastussijoitus 08.10.2016 Kirjoittanut: omistaja

Vaikka Snowdenin kilpaura alkoi hieman ohdakkeisesti ja ratsukon yhteistyötä jouduttiin hakemaan pitkään ja hartaasti seura- ja aluekilpailuiden kautta, viime aikoina kaikki palaset ovat loksahtaneet viimeinkin paikoilleen. Tänään Snowdenin neljäskymmenes kouluratsastussijoitus käytiin hakemassa Rappadanista luokasta vaativa B, ja komeasti se tulikin luokkavoitolla. Normaalista poiketen Snowden oli koko kilpailupäivän hyvin rento eikä turhaan ottanut pultteja sateenvarjoista tai vääränvärisistä aidantolpista, joten ei ihme, että kouluradallakin meno oli tasaisen varmaa ja Snowden esiintyi edukseen.

Kouluvalmennus 08.09.2015 Kirjoittanut: Sara

Snowden osoitti jo alkuverryttelyssä olevansa melko vaativa ratsastettava, ainakin siltä se näytti ratsastajan huojuessa satulassa kun hevonen protestoi käyntivolttia vastaan. Työskentely alkoi kuitenkin sujumaan, kun ratsastaja löysi tasapainonsa ja sai rentoutettua kätensä. Pitkin valmennusta ori näytti ottavan nokkiinsa hiemankin epätasaisesta kädestä, joten siinä riitti ratsastajalle haastetta.

Aiheena meillä oli taivutukset, jotka sujuivat kyllä loppujen lopuksi oikein mallikkaasti. Aluksi Snowden kulki hieman pohkeen takana, mutta reipastui tehtävien tullessa haasteellisemmiksi. Selvästi Snowdenin mielenkiinto ei riittänyt ihan tavalliseen avotaivutukseen suoralla uralla!

Laukkatyöskentely sujui tältä ratsukolta paremmin kuin ravityöskentely. Orin protestoinnit jäivät onneksi alkutuntiin, joten kokonaisuudessaan valmennus näytti sujuvan hyvin. Tulokset olivat juuri sitä mitä haettiinkin: ratsastajan ja hevosen yhteistyö parani huomattavasti. Ratsastaja sai paljon lisää tarvittavaa varmuutta Snowdenin ratsastamiseen, mihin kaikki olivat tyytyväisiä. Hyvä!

Varsauutisia 01.07.2012 Kirjoittanut: omistaja

Tänään sain loistavia uutisia, kun Skurvashin omistaja abyss soitti Aiattaren varsoneen aamuyöstä. Kaikki oli mennyt hyvin: varsa oli ori, sillä oli neljä kaviota ja kaksi korvaa ja jalatkin suoristuisivat seuraavien päivien aikana. Huokaisin helpotuksesta. Nimeä pikkuorille ei ollut vielä päätetty, sillä vaikka nimiehdotuksia oli heitelty puolin ja toisin kumpikin osapuoli halusi odottaa itse varsan syntymää. Ja voikkohan sieltä tuli! Varsan on tarkoitus jäädä Skurvashiin peruskoulutettavaksi ja muuttaa Itävaltaan vuotiaana.

virtuaalihevonen / a sim-game horse
© Waldenfeld 2016-2018   |   Virtuaalitalli