Prisoner


KTK-II (06/2017)
 • Englantilainen täysiverinen, ori
 • 165cm, ruunikko
 • Syntynyt: 19.03.2012 (16-vuotias) 3v. 17.06.2012
 • Rekisterinumero: VH12-006-0230
 • Kenttäpainotteinen
 • Va A, re 140cm, me 130cm, CIC4
 • Omistaja: Sakkura VRL-01417
 • Kasvattaja: [evm]

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

Prisoner on lojaali ja rohkea täysiveriratsu. Luonteeltaan kuitenkin melko kärsimätön sekä tylsistyessään myös korostetun reaktiivinen. Käsiteltäessä se on vaivaton, mutta ratsastaessa tarvitsee kokeneen ratsastajan.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Priest
xx, tummanruunikko, 164cm
ii. Preacher xx
ie. Invicta xx
e. Laughter
xx, ruunikko, 165cm
ei. Ridicule xx
ee. Eyebright xx
i. Priest oli entinen laukkahevonen, joka sittemmin koulutettiin kenttäratsastuksi. Laukkakilpailuissa se ehti juosta kolmessa lähdössä. Uudelleenkoulutuksen jälkeen Priest kilpaili hyvällä menestyksellä kansallisella tasolla CIC1-luokissa. Jalat kuitenkin alkoivat sitä vaivaamaan kesken parhaiden kisavuosien ja loppujen lopuksi se jouduttiin siirtämään kevyempään käyttöön. Luonteeltaan Priest oli hyväkäytöksinen, mutta ei kuitenkaan mikään helppo ratsastaa. Laukkahevosten opit olivat sillä syvällä muistissa, sillä vielä viimeisinä kilpailuvuosinaankin sen laukkannostoja koulukokeessa sai aina jännittää. Priest ruunattiin heti sen siirtyessä kenttähevoseksi, ja Prisoner onkin sen ainoaksi jäänyt jälkeläinen. Lopulta Priest jouduttiin lopettamaan jo 17-vuoden ikäisenä tuntemattomasta syystä.

ii. Preacher oli menestyksekäs laukkahevonen ja myös suosittu jalostusori. Track recordin mukaan ori kilpaili koko uransa Yhdysvalloissa sileissä lähdöissä. Koko elämänsä se vietti myös yhdellä Yhdysvaltojen suurimmista laukkatiloista. Suurin osa sen jälkeläisistä päätyi laukkaratsuksi, mutta Preacher on yleinen näky myös kenttähevosten sukutauluissa. Tarkempia luonnetietoja orista ei ole saatu selvitettyä, mutta ilmeisesti jotain kenttähevosille soveltuvia ominaisuuksia se on kuitenkin periyttänyt.

ie. Invictasta on ollut todella vaikea löytää tietoja. Laukkakilpailu- tai muitakaan kilpailutuloksia siitä ei ole ollut saatavilla. Jälkeläisiä sillä on Priestin lisäksi yksi, joka on lopetettu jo 3-vuotiaana. Huhujen mukaan se oli pienen kasvattajan siitostamma ja lastenratsu jossain Länsi-Yhdysvaltojen maaseudulla. Kasvattaja oli myynyt Priestin jo varsana isommalle laukkatilalle kilpailemaan eikä heitä ollut sen erityisemmin emän historia kiinnostanut. Invictan isälinjasta löytyy kuitenkin useita arvostettuja nimiä, jonka vuoksi senkin varsat menivät todennäköisesti kaupaksi.

e. Laughter oli todella arvostettu ja menestynyt kenttäratsu kansainvälisissä CIC4-luokissa. Tamma oli äärimmäisen luotettava ja kapasiteetikas. Laughter asui koko elämänsä Englannissa, mutta kiersi varsinkin kilpailu-uran alkuvaiheessa usealla ratsastajalla. Viimeisimmän ratsastajansa kanssa se oli usein kärkikahinoissa mukana ja heiltä pystyi aina odottamaan erinomaista suoritusta. Prisoner on Laughterin ainoaksi jäänyt jälkeläinen. Prisonerista on aina odotettu seuraajaa tälle tammalle ja ison osan kapasiteetistaan Prisoner onkin varmasti saanut emältään.

ei. Ridicule on tuttu nimi monen huipputason kenttähevosen suvussa. Iso, musta täysiveriori oli rohkea ja näyttävä kenttähevonen, joka loisti erityisesti maastokokeessa. Kilpailu-uransa jälkeen ori siirtyi jalostuskäyttöön. Se on vaikuttanut pääosin englantilaisten täysiveristen sukutauluissa, mutta lisäksi se on hyväksytty myös monen saksalaisen puoliverikantakirjan jalostukseen. Ori ostettiin nuorena kasvattajaltaan Englannista Puolaan, jossa se asui loppuelämänsä. Jälkeläisilleen Ridicule on periyttänyt erityisesti hienoa laukkaansa sekä yhteistyökykyistä luonnetta.

ee. Eyebright oli värikasvattajan tamma, jolla ei kilpailtu kuin pikkukisoissa. Väriltään se oli ruunikko frame overo ja se toimi pääasiassa siitostammana. Kasvattajan pääasiallinen tarkoitus oli kasvattaa harvinaisen värisiä varsoja, mutta hän käytti kuitenkin laadukkaita oreja saadaakseen myös yleisemmän väriset varsan hyvään hintaan kaupaksi. Laughter onkin yksi tavallisen ruunikoksi syntynyt varsa, joka myytiin kuitenkin jo nuorena kenttäratsastajan oppiin. Oli Eyebrightissa muitakin hyviä puolia kuin väri: se edusti rakenteeltaan ihanteellista ratsuhevostyyppiä sekä luonteeltaan se oli erittäin lojaali. Siitostammana se oli varmasti todella arvokas.
 1. xx-t. Chainsaw Cinderella / s. 13.06.2012, e. Goldilocks
 2. xx-t. Ask Away Coup / s. 16.10.2016, e. Ask For Answers
 3. xx-t. Lost Thief / s. 30.10.2016, e. Lost Destiny KTK-III
 4. zweib-t. Distress of the Scarlet Rosefinch / s. 28.03.2018, e. Roségold

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut

KERJ kenttäratsastus vaikeustaso , pistettä

Näyttelyt

 • VSN, 06.08.2016 Adina, RCH, + 10 p.
virtuaalihevonen / a sim-game horse
© Waldenfeld 2016-2018   |   Virtuaalitalli