Oldsfell's Alwin


Ei meriittejä
  • Oldenburginhevonen, ori
  • 170cm, tummanruunikko
  • Syntynyt: 03.01.2013 (16-vuotias) 3v. 03.04.2013
  • Rekisterinumero: VH13-013-0036

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

Alwin on massiivinen ja voimakastahtoinen ori, joka tarvitsee itsevarman käsittelijän niin maasta käsin kuin ratsailtakin. Se on näyttävä ilmestys kouluradalla oikean ratsastajan kanssa. Helppo hevonen se ei ole, mutta todella hieno kyllä sille päälle sattuessaan.

Tallissa Alwin on hyvinkin asiallinen ja osaa käyttäytyä, mutta epävarmoja ihmisiä se voi vähän testailla uhittelemalla. Yleensä ori hoidetaan käytävällä kahdelta puolelta sidottuna, jotta karsinassa ei tarvitse käyttää aikaa johtajuustaisteluun. Käytävällä sen keskittyminen kohdistuu muutenkin tallin hälinään ja muihin hevosiin, joten hoitaja saa tehtyä kaikki toimenpiteet rauhassa. Alwin aistii hoitajan epävarmuuden nopeasti ja hyödyntää sitä tekemällä hoitotoimenpiteistä haastavaa. Itsevarman ja jämäkän käsittelijän kanssa se ei edes vaivaudu yrittämään mitään omiaan, varsinkin jos ympärillä tapahtuu jotain kiinnostavampaa.

Ratsastaessa Alwin on menevä, mutta ei ehkä se kaikista herkin tapaus. Tahtoa orilta löytyy ja alussa se kyseenalaistaa kyllä mielellään ratsastajan apuja. Yhteisen sävelen löytyessä se on kuitenkin todella tasainen ja kuuliainen ratsu. Alwin jää helposti painamaan kädelle, jos se ei ole täysin ratsastajan avuilla. Alwinilla on ratsuna kaksi puolta: erittäin näyttävä sekä täysaasi. Näyttävän puolensa se esittää vain harvoille ja valituille ratsastajille. Täysaasista kuitenkin pääsevät nauttimaan kaikki ratsastajat, toiset useammin kuin toiset. Ei ole mikään harvinainen ilmestys, että tämä kookas, GP-tason kouluratsu jökittää keskellä maneesia ja tekee jotain pukin tapaisia viritelmiä protestiksi ratsastajalle. Syyksi ei ole löydetty muuta kuin että se on niin sanotusti yhden ihmisen hevonen, tai tarkemmin sanottuna yhden ihmistyypin hevonen. Ori vaatii riittävän jämäkän, mutta kuitenkin palkitsevan ratsastajan. Varsinkaan alkuvaiheessa yhteistyötä se ei siedä virheitä juuri ollenkaan ja harva ratsastaja kovin montaa kertaa sen selkään haluaa mennäkään, jos yhteistyöstä ei näytä tulevan mitään.

Kilpailutilanteessa Alwin on oikeastaan oma itsensä, huomioiden sen että sen kanssa kilpailemaan ei lähde kuin ne oikeat ratsastajat. Alwinilla on todella upeat liikkeet ja juuri sen oman ratsastajan kanssa se antaa kyllä kaikkensa. Myöskään eläinlääkäriä ja kengittäjää ori ei jännitä, mutta tutun hoitajan on hyvä olla mukana toimenpiteissä pitämässä kuria työrauhan säilymiseksi.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Alvar de Poemé
old, mustanruunikko, 169cm

KRJ-II

ii. Astaldo OD
old, musta, 166cm
iii. Gewinner I
old, ruunikko, 176cm
iie. Quality Girl
old, ruunikko, 178cm
ie. Édell de Poemé
old, rautias, 164cm

YLA3, KRJ-III

iei. Laviar
old, tummanpunaruunikko, 167cm
iee. Last Piece
old, rautias, 166cm
e. Shewana Belv
old, 165cm
ei. Stonegarden's Jalee Jet
old, 168cm
eii. Jalliard Memento
old, ruunikko, 167cm
eie. Cora Pearl
old, 169cm
ee. Absurd Fight
old, kimo, 166cm
eei. Freetantz
old, tummanruunikko, 171cm

esiKTK, YLA2

eee. Rueful Princess
old, kimo, 164cm

KRJ-II, YLA2

  1. old-t. Phaedra WD / s. 01.02.2017, e. Oldfinion Prunette

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut

KRJ kouluratsastus vaikeustaso , pistettä

Arvokilpailut

  • VPV Cup, 31.05.2018, Kouluratsastus: Grand Prix, 2/79
  • KRJ Champions, 22.09.2017 Fiktio, Kouluratsastus: Helppo B:3 2009 (KRJ Senior Champion), 4/72

Päiväkirja

Kouluratsastusta 12.08.2018 Kirjoittanut: Vibaja

Olin hetken hengittämättä, vaikka se hetki tuntuikin ikuisuudelta. Katseeni kohdistui tarhassa seisovaan upeaan ja massiiviseen oriin. Tummanpuhuva ja suuri herra katseli tarkkaavaisena minua takaisin. Tallilaiset olivat tuoneet sen valmiiksi talliin, koska herran tarha sijaitsi kuulemma kauimmassa päässä koko tallia. Jalkani siis kiittivät. Laitoin Alwinin käytävälle ja herra testaili heti että minkälainen ihminen olen. Askel korkeana päätä viuhoen ei minua paljoa pelottanut. Nykäisy narusta ja muutama kaunis sananen, niin se riitti ainakin hetkeksi. Harjaamista ei paljoa ollut, mutta pieni sipaisu sieltä täältä varmistaakseni ettei satulan väliin jäisi mitään hiertämään. Kaviotkin herra nosti nätisti. Suitsien kanssa pää nousi taas kilometrin päähän pienenä jekkuna, mutta riimunarun avulla sen sai nopeastikin alas takaisin.

Talutin Alwinin kentälle ja nousin siitä samantien selkään. Korokkeenhan siinä tarvitsi että satulaan saakka pääsi. Jo alkuverryttelyssä huomasi oriin matkaavoittavat askellajit. Työskentelin melko vapaalla ohjastuntumalla ensin tehden myös ihan perus voltteja ja suunnan vaihdoksia. Kaikki sujui melko hyvin, kunnes piti alkaa oikeasti työskentelemään. Omistajan kertoma täysaasi vaihe alkoi tulla esille. Alwin ei sinäänsä niskuroinut mitenkään erityisen pahasti, vaan enemmänkin painoi kädelle kunnolla ja meni tasan tarkkaan niin kovaa kuin halusi. Työskentelimme siis melko pienillä ympyröillä ja kaarissa. Muutaman kerran piti tehdä nytkyttävää liikettä ulko-ohjan kanssa, että ori heräisi takajalkojensa kanssa. Aina toisinaan myös palkitsin nopealla taputuksella, joka selkeästi oli hevosen mieleen. Yhtään ei saanut jäädä ohjaan roikkumaan, vaan kevyt tuntuma sekä jalat tiukasti kiinni. Yhteistyö alkoi vähitellen sujua paremmin joten otimme lisäyksiä ja pysähdyksiä mukaan. Lopulta pääsimme menemään hieman laukanvaihtoja oriin herkistyessä lisää. Pidin ratsastuksen nopeatempoisena sekä monet voltit ja suunnan vaihdokset eivät väsyttäneet hevosta liikaa, vaan työ pysyi mielenkiintoisena. En lähtenyt tekemään mitään kummempia GP tason liikkeitä, vaan olin itse erittäin tyytyväinen jo näihinkin harjoituksiin. Varsinkin lisätty ravi oli todella tasaista ja matkaavoittavaa. Olisin voinut jäädä istumaan satulaan loppupäiväksi. Kiitin Alwinia kunnon loppukäynneillä eikä herra itsekään ollut niin happaman oloinen enää.

virtuaalihevonen / a sim-game horse
© Waldenfeld 2016-2018   |   Virtuaalitalli