Muistosivut. Kuollut helmikuussa 2018.

Lumivuon Kiwie


KTK-III (01/2013)Champion (03/2017)KERJ-II (04/2017)
 • Suomalainen ratsuponi (75% poniverta), tamma
 • 145cm, rautias
 • Syntynyt: 02.03.2012 3v. 31.05.2012
 • Rekisterinumero: VH12-029-0075
 • Kenttäpainotteinen
 • He A, re 110cm, me 100cm, CIC1
 • Omistaja: Sakkura VRL-01417
 • Kasvattaja: Lumivuo

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

Kiwie muutti meille viitisen vuotiaana Suomesta kasvattajansa kautta. Poni oli nuoruutensa ollut jonkun toisen omistuksessa ja palautunut sittemmin kasvattajalleen. Tammassa kiinnosti sen suku ja tietenkin kenttäpainotteisuus, kun juuri siihen aikaan aloin lajista todella innostumaan. Kasvattaja varoitti jo etukäteen ponin hieman temperamenttisestä luonteesta vakuutellen, ettei se kuitenkaan mikään pahansisuinen ole. Koeratsastuksessa poni vaikuttikin hyvin omapäiseltä ja energiseltä, eikä meno minun ratsastamanani todellakaan ollut kauniin näköistä. Kasvattajansa alla tammasta saatiin kuitenkin irti sen hyvät liikkeet ja kapasiteetti kenttäradoille. Kaupat tuli siis tehtyä, mutta ei ilman muutaman kuukauden koeaikaa. Eipä ole tarvinnut ponia palauttaa (vaikka välillä mieli olisi tehnytkin), ja kyllähän tämä persoonallaan on oman paikkansa tallissa ansainnut.

Kiwie on luonteeltaan ketterä ja omapäinen poni. Se on nopea liikkeissään niin tallissa kuin kentälläkin. Tallin karkaamistilastoissa Kiwie on kärkikastissa ja siksi se ei sovikaan aivan pienimpien käsiteltäväksi.

Hoitaessa Kiwie on vähän rauhaton. Se kannattaa sitoa kiinni kahdesta syystä: ensinnäkin se lähtisi mielellään tallista omille teilleen ja toiseksi sillä on huono tapa käyttää energiaansa näykkimiseen, kun reitti karsinasta ulos on estetty. Ponin edellinen omistaja ei ollut oikein halukas kertomaan mistä poni on tämän huonon käytöksensä oppinut, mutta epäilemme että se on vain nuorena päässyt niskan päälle. Kiinni sidottuna ja napakoilla otteilla se osaa kuitenkin käyttäytyä ja kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta. Mikään ihana haliponi Kiwie ei ole, vaikka ulkonäkö saattaakin hämätä.

Ratsastaessa Kiwie on energinen. Ratsastajalla onkin yleensä haasteita saada ponin energia kohdistettua oikeaan paikkaan, sillä se osaa olla aika vikuri sille päälle sattuessaan. Se on kuitenkin yhteistyökykyinen, kunhan ratsastaja näyttää sille kuka määrää. Kouluradalla se on herkkä ja taipuisa eli ympyröillä kannattaa olla tarkkana, ettei poni asetu liikaa ympyrän kokoon nähden. Esteillä Kiwiellä on virtaa eikä se kiellä, jos ratsastajalla on pohkeet lähellä. Pukitella se kyllä voi joko protestiksi pidätteille tai ihan vaan innostuneisuuttaan. Maastoesteillä Kiwie on myös innokas ja hyvin varma ratsu.

Kilpailuissa Kiwie on oma itsensä eikä jännitä yleensä uusia paikkoja. Muiden ponien lähelle sitä ei kuitenkaan kannata viedä, sillä se vetää helposti verryttelyssä pultit siitä. Aloittelijan kisaponi Kiwie ei siis ole, mutta kokeneelle poniratsastajalle oikein näppärä ja opettavainen ratsu. Välillä sen kanssa joutuu riitelemään ihan kunnolla, mutta viimeistään kilpailuiden kunniakierroksella tälle voi jo ratsastajakin vähän hymyillä. Kapasiteettia ja suorituskykyä tässä ponissa on kyllä riittävästi huippusuoritusten saavuttamiseen.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Toy Boy Pain
SRP (75%), voikko, 139cm

VIR MVA Ch, KTK-II

ii. Tim Tornado
SRP (62.5%), mustankimo, 136cm
iii. Sung Man
WPB (50%), kimo, 152cm
iie. Cinitas
RP (75%), ruunikko, 138cm
ie. Alicia
DRP (87.5%), voikko, 142cm
iei. Alto Vito
RP (93.75%), ruunikko, 144cm
iee. Amber
RP (81.25%), voikko, 142cm
e. Wakita Luxus
SRP (75%), mustankimo, 143cm

KERJ-II, RPL-II

ei. Aeris Cisco
RP (62.5%), kimo, 145cm
eii. Decorate Fire
WPB (25%), tummanruunikko, 147cm
eie. Tick Buttercup
conn, hiirakko, 146cm
ee. Platinum 7x RED
BRP (87.5%), voikko, 137cm

YLA2

eei. Casa Noble RED
BRP (75%)
eee. Tuatha De'Danann
wB
Polveutuminen: iiii. ox, iiie. wB, iiei. conn, iiee. wpb 50%, iieei. xx, iieee. wB, ieii. nf, ieie. rp 87.5%, ieiei. wB, ieiee. rp 75%, ieieei. nf, ieieee. rp 50%, ieieeei. nf, ieieeee. ox, ieei. rp 62.5%, ieeii. rp 75%, ieeiii. nf, ieeiie. rp 50%, ieeiiei. conn, ieeiiee. hann, ieeie. rp 50%, ieeiei. wB, ieeiee. ox, ieee. nf, eiii. swb, eiie. wpb 50%, eiiei. wB, eiiee. xx, eeii. rp 50%, eeiii. ox, eeiie. dart, eeie. wB
 1. OERP-o. Chameleon WD / s. 10.10.2016, i. Charleroi CharmanderKEV-III

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut

KERJ kenttäratsastus vaikeustaso , pistettä

Arvokilpailut

 • KERJ Cup, 20.02.2013 Taikakuun Kartano, Kenttäratsastus: CIC1, 5/58
 • KERJ Cup, 20.01.2013 Taikakuun Kartano, Kenttäratsastus: CCI/CIC1, 4/56
 • KERJ Cup, 30.11.2012 Taikakuun Kartano, Kenttäratsastus: CCI/CIC1, 6/57

Näyttelyt

 • NJ, 12.03.2013 SLC Ponies, irtoSERT, tuom. Terhi N.
 • NJ, 09.10.2012 Mulberry Ponies, BIS2, irtoSERT, tuom. Pulmu N.
 • NJ, 12.09.2012 Satulinna, BIS2, irtoSERT, tuom. Terhi N.

Tavalliset kilpailut

Näytä sijoitukset tavallisista kilpailuista »

Päiväkirja

Kouluvalmennus naapuritallilla 27.03.2017 Kirjoittanut: omistaja

Osallistuin tänään Kiwiellä naapuritilalla järjestettyyn, kenttäratsastaja Stefan Schantzin kouluvalmennukseen. Laittauduimme valmiiksi kotona ja lähdimme matkaan selästä käsin valmennuspaikalle. Meille jäi noin 20 minuuttia aikaa itsenäiseen verryttelyyn. Alkukäynnit tuli tehtyä sopivasti matkalla, joten aloitimme verryttelyn ravissa. Teimme verryttelyssä paljon siirtymisiä ja taivutuksia kaikissa askellajeissa, jotta poni saadaan hyvin avuille. Kiwie tuntui tänään aika normaalilta: energiseltä, mutta kuitenkin malttoi keskittyä asiaan. Valmennuksen aiheena oli laukkatyöskentely ja erityisesti laukannostot suoralta uralta. Kiwie otti aika paljon kierroksia pitkistä laukkapätkistä, mikä toi oman haasteensa tehtävän suorittamiseen. Saimme Stefanilta oikein hyviä vinkkejä erityisesti laukkaympyröihin, sillä Kiwie helposti kaatuu sisäänpäin, jos sisäpohjetta ei pidä lähellä. Teimme loppuverryttelyt vielä naapuritallilla ja vaihdoimme ajatuksia muiden valmennettavien kesken. Kotona Kiwie pääsi pesupaikan kautta karsinaansa nauttimaan iltaheinistä.

Kantakirjaustilaisuus 25.01.2013 Kirjoittanut: omistaja

Olin päättänyt ilmoittaa Kiwien kantakirjaustilaisuuteen heti, kun se sai siihen vaadittavat sertit näyttelyistä. Tänään tämän tärkeän päivän aika koitti. Kiwie käyttäytyi melko rauhallisesti, vaikka tilanne olikin sille melko uusi. Pientä levottomuutta meinasi olla kehässä, mutta todennäköisesti se jäi vain omistajan huomioksi. Matkaamme tarttui III-palkinto, johon tietysti olemme tyytyväisiä. Tuomareilta saimme seuraavan lausunnon:

- hyvä tammaleima, lihaksettoman oloinen, lyhyt pää, hyväasentoiset jalat
- hyvänpuoleiset leimat, kevyt pitkähkö runko, lihaksikas etuosa, piirteikäs säkä, ylösasettuva kaula
- hyvä runko, kaula hieman lyhyt ja kapea, ej lievästi sapeliset, tj hyväluustoiset ja –asentoiset
Kiwien kanssa tuskin lähdemme tavoittelemaan näyttelyarvonimiä, vaan tähtäämme kohti kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelua. Ponikin saa kenttäkilpailussa kohdistettua energiansa oikeaan paikkaan.

virtuaalihevonen / a sim-game horse
© Waldenfeld 2016-2018   |   Virtuaalitalli