Muistosivut. Kuollut marraskuussa 2018.

Lochrian


KTK-II (02/2017)KERJ-I (07/2018)
 • Holsteininhevonen, ori
 • 169cm, ruunikko
 • Syntynyt: 14.04.2012 (18-vuotias) 3v. 13.07.2012
 • Rekisterinumero: VH12-044-0123
 • Kenttäpainotteinen
 • Va A, re 140cm, me 130cm, CIC4
 • Omistaja: Sakkura VRL-01417
 • Kasvattaja: Sakkura VRL-01417

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

Lokki on luonteeltaan hyväntuulinen säheltäjä, joka ei jännitä uusia ihmisiä tai asioita. Tallissa orista voi saada hieman kömpelön vaikutelman, mutta ratsastaessa se on varsin ketterä ja varmajalkainen. Ori onkin valloittanut talliväen sydämen persoonallaan ja huikealla kapasiteetillaan.

Käsiteltäessä Lokki on lempeä ja utelias. Se taitaa kuitenkin luulla olevansa pienempi ja kevyempi mitä oikeasti onkaan, sillä kiinnostuttuaan jostakin asiasta, se ei juurikaan katsele ympärilleen kun lähtee kävelemään kohti kiinnostavaa asiaa. Välillä vaikuttaa siltä, ettei se edes tajua miksi sille huudetaan, kun se on tönäissyt sen jalkoja harjaamassa ollutta hoitajaansa. Lokki on siis yksinkertaisinta ja turvallisinta varustaa käytävällä, sillä karsinasta se livahtaa kyllä käytävälle tilaisuuden salliessa. Muuten hoitotoimenpiteissä ja varusteiden laitossa se on oikein kiltti ja käyttäytyy mallikkaasti.

Ratsastaessa Lokki on kuuliainen ja innokas. Innostuessaan se voi tarjota vaihtoehtoisia reittejä, joten ratsastajan on parasta olla hereillä tuntui se kuinka kivalta tahansa. Kouluradalla Lokki on herkkä pohkeille ja istunnalle, mutta voi ajoittain jäädä nojautumaan kuolaimeen. Myös esteillä ja maastossa tämä on haasteena, mutta runsailla puolipidätteillä se pysyy yleensä avuilla. Esteillä Lokki on rohkea eikä jännitä uusia esteitä, lisäksi sillä riittää hyvin tasapaino myös tiukempiin käännöksiin. Myös maastossa se on varsin kestävä hevonen, joka luottaa ratsastajaansa. Ajoittain orin meno voi näyttää ja tuntua hyvinkin vauhdikkaalta, mutta se ei kuitenkaan ikinä ryöstä ja pyrkii miellyttämään ratsastajaa.

Lokki ei stressaannu kilpailupaikoilla ja matkustaa hyvin niin yksin kuin kaverin kanssa. Kisaratsuna se onkin oikein esimerkillinen ja ehdottomasti yksi tallin vaivattomimmista. Muihin hevosiin se olisi hyvinkin utelias tutustumaan, mutta niistä on kuitenkin parempi pitää etäisyyttä erityisesti verryttelyssä, jotta orin keskittyminen ei herpaannu.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Locarno de Grant
holst, rautias, 168cm
ii. Ancient de Grant
holst, ruunikko, 168cm
iii. Killing Sins PIC
holst, mustankimo, 170cm
iie. Baccarat Celt
holst, rautias, 168cm
ie. Audrey de Grant
holst, rautias, 165cm

VIR MVA Ch, KTK-II

iei. Folsom Prison Blues PB
holst, ruunikko, 170cm

ERJ-I, YLA1

iee. Weybridge's Lady Em
holst, 168cm

ERJ-II

e. Chimaera DON
holst, ruunikko, 170cm

KERJ-II

ei. Re-Spender
holst, kimo, 168cm

YLA2, ERJ-I, KRJ-II, KERJ-II

eii. Sound's Remarkable
holst, kimo, 164cm
eie. Big Spender SND
holst, ruunikko, 163cm
ee. Blackbird DON
holst, tummanruunikko, 172cm

KERJ-I

eei. Snivelly PB
holst, ruunikko, 175cm

ERJ-I

eee. Crybaby SND
holst, 164cm
 1. holst-t. Favonian WD / s. 16.12.2016, e. Felicjana DOR x
 2. holst-t. Lifeline Delm / s. 19.01.2017, e. Liefhebben of Vinyamar

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut

KERJ kenttäratsastus vaikeustaso , pistettä

Arvokilpailut

 • KERJ Cup, 30.10.2017 KK Bailador, Kenttäratsastus: CIC4, 7/53
 • KERJ Cup, 30.09.2016 Satulinna, Kenttäratsastus: CIC4, 5/45
 • KERJ Cup, 20.12.2012 Taikakuun Kartano, Kenttäratsastus: CCI/CIC5, 6/78

Näyttelyt

 • NJ, 16.10.2012 KK Bailador, irtoSERT, tuom. Peppi S.

Tavalliset kilpailut

Näytä sijoitukset tavallisista kilpailuista »

Päiväkirja

Estevalmennus 11.12.2017 Kirjoittanut: Vieno Hallanvaara

Ratsukko verkkasi omatoimisesti ravissa, ohjeideni mukaisesti kaarevilla teillä, kuten volteilla ja kiemuroilla, sekä siirtymisillä. Sillä välin pystyttelin pari estettä, ja aloitin varsinaisen opetuksen.

Aiheeksi olin valinnut sarjan hyppäämisen. Tehtävänä oli siis tulla ravilähestymisellä ristikko, ja jatkaa siitä laukalla 100cm pystylle. Lokki malttoi tulla hienosti esteelle ravissa, ja hyppäsi sen Sakkuran avustamana oikein mallikkaasti. Ori jatkoi pystylle vähän turhankin innokkaassa laukassa, ja Sakkura meinasi jäädä hieman jälkeen toisessa hypyssä. Eikun uudestaan, ja heti alkoi sujua paremmin! Korotin ensimmäisen esteen 100cm, ja toisen 120cm, ja ohjeistin ratsukon tulemaan sarjan laukassa. Sarjalta matka jatkuisi 120cm okserille. Lokki näytti räjähtävän atomeiksi laukannostossa, mutta Sakkura sai nopeasti orin hallintaan, ja se hyppäsi sarjan ensimmäisen osan puhtaasti. Lähestymisessä toiselle osalle oli kuitenkin vaikeuksia, ja yläpuomi tipahti alas. Okserin hevonen hyppäsi kuitenkin puhtaasti, ja pyysin teitä tulemaan sarjan vielä uudestaan, samoin okserin, jonka korotin korkeuteen 140cm. Sakkura sai Lokin vasta nyt niin täydellisesti hallintaan, että orilla ei ollut vaikeuksia suoriutua sarjasta. Kaunis kaarre, jonka jälkeen Lokki meinasi hieman epäröidä okserille tultaessa. Sakkura ratsasti kuitenkin päättäväisesti eteen, ja Lokki selviytyi esteestä puhtaasti. Siihen olikin hyvä lopettaa, ja annoin ratsukolle luvan loppuverkkoihin.

Liikutus sileällä 22.04.2017 Kirjoittanut: Uppe

Opiskeluvaihtoni Itävallassa mahdollisti kouluhommien lisäksi aivan äärimmäisen hienon tilaisuuden päästä hoitamaan ja liikuttamaan hevosia tuttavani omistamalle Waldenfeldin ratsutilalle. Olen lupautunut ottamaan hoitohevosia ja ratsastettavia vastaan aina kun vain opinnoilta ehdin ja olenkin jo tutustunut mukavasti ratsutilan arkeen eri hevosten myötä. Kotipuolen vuokraponit jäivät aivan kakkoseksi tänään saadessani liikutettavaksi orin nimeltä Lochrian. "Lokki" oli helpostilähestyttävä tuttavuus, jonka otin kuitenkin laitumelta pesariin karsinan sijaan Sakkuran niin kehottaessa. Se kannatti, sillä herra ei meinannut malttaa olla rauhakseen, ei sitten millään. -Kyllä sä voit ihan vaan seistä siinä, ei ole mihinkään kiire nyt, yritin puhella ulkomaalaiselle hevoselle, jolle varmasti puhutaan aika montaa muutakin kieltä ja joka ei paljon ottanut koppia puheistani. Vähän jännitti kuinkahan meillä yhteistyö sujuu, sillä tasokkaissa hevosissa on aina omat jujunsa ja itselläni oli Suomessa vain korkeintaan helppo A -tason poneja liikutettavana. Selkään tuolin päältä itseni kammettua tuntui, että nyt ollaan tähtihevosen selässä. Miten jalo se olikaan! Ensimmäiset 20 minuuttia totuttelin menoon ja työskentelin lähinnä käynnissä raviympyröitä lukuun ottamatta. Pikku hiljaa uskalsin alkaa työstää Lokkia lyhyempään muotoon ja pyytää siltä enemmän (niissä raameissa mitä itse satuin osaamaankaan). En tehnyt ratsastuksen aikana mitään erityisen ihmeellistä, sillä minulla meni äärimmäisen paljon keskittymiskykyä hevosen liikuttamiseen eteenpäin joten kuten oikein päin ja toisaalta myös pidättämiseen. Lokki oli reipas ja innokas, mutta minulta puuttui tietty tarmokkuus ja virkeys tänään. Lokki oli kyllä kärsivällinen ja oikein miellyttävä, eikä se yhtään karsastanut uutta kuskia, jolla ei ihan ollut paletti kasassa. Mielelläni nousen toistekin Lokin selkään, sillä se oli mutkaton ratsastaa ja sai minut havahtumaan poniratsastajuuteni heikkouksista: on syytä nousta useammin ison hevosen selkään isojen liikkeiden vietäväksi!

virtuaalihevonen / a sim-game horse
© Waldenfeld 2016-2018   |   Virtuaalitalli