Croatoan Barrier

© Fox Fire Farm
Rotu holstein
Sukupuoli ori
Väri ruunikko
Säkäkorkeus 169 cm
Syntynyt / ikä 09.02.2010 DE / 43-vuotias (3v. 09.05.2010)
Painotus esteratsastus
Koulutustaso re 160 cm
Omistaja Waldenfeld / VRL-01417
Kasvattaja Barrier Showjumpers
Rekisterinumero VH11-044-0162
Champion -arvonimi myönnetty 28.8.2010
KTK-II palkittu Hevoskantakirjan lokakuun tilaisuudessa 20.10.2016
ERJ-II palkittu ERJ:n laatuarvostelun kesäkuun tilaisuudessa 30.06.2017

Yleisesti ottaen Croatoan on tasaisen asiallinen hevonen, jonka selkään hypätessä tietää aina mitä on odotettavissa. Orina Croatoan haikailee tietysti vastakkaisen sukupuolen edustajien perään, mutta käsittelijän oppiessa tuntemaan orin, sen käytös on hyvin ennalta-arvattavaa niin tilanteessa kuin tilanteessa.

Hoitaessa Croatoan on kiinnostunut ympäristöstään ja seisoo yleensä kiltisti paikoillaan. Oikeastaan on hyvin hankala keksiä tilannetta, missä orin kanssa olisi mitään ongelmaksi luokiteltavaa. Esimerkiksi uutta loimea tai joitakin uusia hoitovälineitä Croatoan voi aluksi katsoa pitkään, mutta kun käsittelijä malttaa hetken aikaa näyttää uutta esinettä sille, ei ongelmia pitäisi syntyä. Croatoan nauttii hoitajan tekemisten seuraamisesta eikä kyllä koskaan näytä hapanta naamaa. Miellyttävämpää hoidettavaa on vaikeampi löytää.

Ratsastaessa Croatoan on kuuliainen ja kärsivällinen ratsu. Toki innostuessaan orilla kyllä menohaluja riittää, mutta kunhan ratsastaja antaa tomerat ohjeet se kuuntelee kyllä. Croatoanilla on iso laukka, jota on kuitenkin helppo lyhentää ja pidentää tarvittaessa. Mikään kevyt ratsastettava Croatoan ei ole, vaikka kuuliainen ratsu onkin, sillä innostuessaan se voi painaa kädelle ja olla reagoimatta höyhenenkevyisiin pohjeapuihin. Parhaiten orin kanssa pärjää selkeillä ja määrätietoisilla avuilla, yksittäisiä liian suuria apuja se harvemmin säikähtää. Yksi orin parhaita puolia on, että se on täysin maastovarma eikä kyttäile outoja juttuja niin esteradalla kuin maastolenkilläkään.

Kilpailuissa Croatoan on hyvin oma itsensä: kiinnostunut ympäristöstään ja kuuntelee kärsivällisesti ratsastajan apuja. Kilpailupaikalla ori kannattaa kuitenkin pitää riittävän etäisyyden päästä muista hevosista, sillä toisinaan – ei missään tapauksessa usein – se voi käyttäytyä uhittelevasti muita hevosia, erityisesti muita oreja, kohtaan. Croatoan on mukava hevonen lastata eikä se stressaannu uusista kilpailupaikoista. Myös kengittäjän ja eläinlääkärin toimenpiteet sujuvat tämän hevosen kanssa yleensä, ellei jopa aina, mallikkaasti.


  • Suku & jälkeläiset
  • Kilpailutulokset
  • Päiväkirja

Kaiken materiaalin © Waldenfeld 2016, ellei toisin mainita » Background © Karsten H.68 (CC BY-ND 2.0)
Icons designed by Freepik and distributed by Flaticon

Tämä on virtuaalihevonen   /   This is a sim-game horse