† Boogie Shoes SIN †

Rotu trakehner
Sukupuoli tamma
Väri musta
Säkäkorkeus 166 cm
Syntynyt / ikä 02.10.2010 / Kuollut 04.11.2017 20-vuotiaana
Painotus kouluratsastus
Koulutustaso Grand Prix
Omistaja Sakkura / VRL-01417
Kasvattaja Evergrey
Rekisterinumero VH11-021-0306
KTK-II palkittu Hevoskantakirjan lokakuun tilaisuudessa 20.10.2016
Champion-arvonimi myönnetty 20.4.2017
KRJ-III palkittu KRJ:n laatuarvostelun kesäkuun tilaisuudessa 15.06.2017
VPVL-III palkittu VPVL:n laatuarvostelun 2. koetilaisuudessa 30.04.2017

Boogie on perusluonteeltaan herkkä, energinen ja kevyt kädelle. Tämä näkyy myös tallissa siten, että tamma vaatii hyvin rauhallista käsittelyä. Liian kovakourainen harjaus tai yleinen häslinki tallissa saa tamman helposti hermostumaan, jolloin se voi olla hankala käsitellä. Helpoimmalla pääsee varustamalla tamman käytävällä suhteellisen reippaasti, mutta nätisti. Huvikseen harjattavaksi Boogieta ei kannata ottaa, sillä se viihtyy parhaiten omissa oloissaan.

Ratsastaessa Boogie on tosi herkkä suusta ja jää helposti kuolaimen taakse. Tasainen käsi onkin kaiken A ja O, sillä luottaessaan ratsastajan käteen tamma kokoaan itsensä helposti ja toimii kuuliaisesti pienin avuin. Boogie on kuitenkin hieman herkkis myös ratsastaessa eikä juurikaan siedä ratsastajan virheitä. Tällöin tammalla on paha tapa osoittaa mieltään potkimalla ilmaa. Sen sijaan että alkaisi sitä siitä rankaisemaan, on parempi vain jatkaa työskentelyä ja yrittää olla häiritsemättä sitä sen enempää. Boogie on kuitenkin erittäin yhteistyöhaluinen kunhan ymmärtää mitä ratsastaja siltä haluaa. Tamman liikkeet ovat näyttävät ja lennokkaat, ja tamma mielellään esittelee niitä oikean ratsastajan kanssa.

Kilpailuissa Boogie on oma itsensä eli ei välttämättä mikään helpoin tapaus. Se kyllä keskittyy hyvin työskentelyyn, joten siinä mielessä se on erittäin luotettava ratsu. Ratsastajalta vaaditaan kuitenkin kylmähermoisuutta, sillä ratsastajan jännittäminen näkyy helposti myös Boogien työskentelyssä. Myös muihin hevosiin on parempi pitää etäisyyttä, sillä Boogie ei tule aivan kaikkien kanssa toimeen. Kotonakin tamma tarhailee vain tiettyjen hevosten kanssa. Eläinlääkärin ja kengittäjän käsittelyssä tamma toimii asiallisesti edellyttäen kuitenkin arvolleen sopivaa käsittelyä.

Yleisesti voidaan sanoa, vaikka Boogie on hyvinkin herkkähipiäinen ja temperamenttinen luonteeltaan, se palkitsee ratsastajansa saumattomalla luottamuksella ja kuuliaisuudella tietyin ehdoin. Boogie ei ehkä sovi aivan kaikille ratsastustyyleille, mutta tietylle ratsastajatyypille se on kuitenkin huippuratsu.

  • Suku & jälkeläiset
  • Kilpailutulokset
  • Päiväkirja

Kaiken materiaalin © Waldenfeld 2016, ellei toisin mainita » Background © Karsten H.68 (CC BY-ND 2.0)
Icons designed by Freepik and distributed by Flaticon

Tämä on virtuaalihevonen   /   This is a sim-game horse