Amarn Caramell


© Franz Venhaus (CC BY-ND 2.0)
Rotu hannover
Sukupuoli tamma
Väri rautias
Säkäkorkeus 169 cm
Syntynyt / ikä 26.2.2010 / 43-vuotias (3v. 26.05.2010)
Painotus kouluratsastus
Koulutustaso Intermediate II
Omistaja Waldenfeld / VRL-01417
Kasvattaja Amar
Rekisterinumero VH12-011-0263
KRJ-II palkittu KRJ:n laatuarvostelun kesäkuun tilaisuudessa 15.06.2017

Amarn Caramell on tammamainen ja herkkähipiäinen hevonen, joka nauttii johtajan paikasta eikä siedä käskemistä. Jos sen haluaa saada tekemään jotakin, sitä tulee pyytää (ei käskeä) sopivan jämäkästi ja johdonmukaisesti. Käsiteltäessä tamma osaa olla nätisti, kunhan se vaan tulee toimeen käsittelijänsä kanssa. Esimerkiksi liian kovakourainen harjaus tai töniminen saa sen käyttäytymään vastahakoisesti. Toisaalta liian kilttikään sen kanssa ei voi olla, koska oman arvonsa tuntevana hevosena Caramell ottaa helposti johtajan paikan. Paras lähestymistapa Caramellin käsittelyyn on olla tekemättä asioista liian vaikeita ja pyrkiä tekemään vain välttämättömät hoitotoimenpiteet mahdollisimman yksinkertaisesti. Hoitajan epävarmuus ja hermostuneisuus saa tamman yleensä hermostumaan, jolloin se voi näykkiä tai olla seisomatta paikoillaan.

Ratsastaessa Caramell on kevyt ja herkkä. Liian kovat tai epätasaiset avut saavat sen hermostumaan, jolloin se rupeaa helposti hätäilemään ja yrittää lähteä pois ratsastajan alta. Tasapainoisella ja sopivan vaativalla ratsastajalla tamma näyttää kuitenkin parastaan. Se liikkuu hyvin eteenpäin ja kuuntelee ratsastajan apuja tarkasti. Lisäksi se on hyvin näyttävä kouluhevonen, koska sillä on hyvin lennokkaat liikkeet ja se kantaa itsensä ryhdikkäästi. Oikealla ratsastajalla Caramell keskittyy täydellisesti siihen mitä on tekemässä eikä häiriinny ulkoisesta ympäristöstään. Kokeneemmille ratsastajille Caramell onkin erittäin miellyttävä ratsu. Se ei ilkeyttään ryöstä tai halua tehdä päinvastoin mitä ratsastaja pyytää, mutta kaikki ratsastajat eivät tule sen kanssa toimeen.

Kilpailuissa Caramell on usein hyvin oma itsensä. Radalla se tekee sen mitä ratsastaja pyytää ja joskus jopa vähän enemmän. Se on helppo lastata eikä stressaannu kilpailuista tai uusista paikoista. Muiden ennestään tuntemattomien hevosten luokse Caramellia ei kuitenkaan kannata viedä, koska sillä menee yleensä hetki ennen kuin hyväksyy uudet hevoset laumaansa.

  • Suku & jälkeläiset
  • Kilpailutulokset
  • Päiväkirja

Kaiken materiaalin © Waldenfeld 2016, ellei toisin mainita » Background © Karsten H.68 (CC BY-ND 2.0)
Icons designed by Freepik and distributed by Flaticon

Tämä on virtuaalihevonen   /   This is a sim-game horse