Muistosivut. Kuollut elokuussa 2018.

Godspeed Feig


KERJ-III (06/2018)
 • Englantilainen täysiverinen, ori
 • 165cm, ruunikko
 • Syntynyt: 12.01.2012 3v. 11.04.2012
 • Rekisterinumero: VH13-006-0136
 • Kenttäpainotteinen
 • Helppo A, re 120cm, me 110cm / CIC1
 • Omistaja: Ada VRL-03880
 • Kasvattaja: Farleigh Acres

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

Sentti on selväpäinen ja helppo, jokaiseen käteen sopiva kaikennähnyt kehäraakki. Laukkatallilla kasvanut Sentti oli jo vieroitusikään mennessä nähnyt aivan kaiken ja suhtautuukin elämään patentoidulla 'oottekste nyt ihan tosissanne?' ilmeellä. Helppo hoitaa, varustaa, lääkitä, kuljettaa tai vaikka vääntää solmuun - Senttiä ei kiinnosta, kunhan se palautetaan toimenpiteiden jälkeen takaisin suosimaansa hevosseuraan.

Ratsastettaessa Sentti on tasaisen rauhallinen; varma suorittaja joka ei turhaan kyseenalaista ratsastajan apuja (muttei myöskään sovella itse tai tarjoa enempää kuin minimin). Oikeastaan Sentti tuntuu kulkevan läpi elämän säästöliekillä ja väläyttää persoonaansa sekä laukkurin laukkaansa ainoastaan laitumella - ja sekin puolivahingossa.

Kokonaisuutena varsin hajuton ja mauton. Tai virkistävän selväpäinen.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Texas Forever
xx, tummanruunikko, 168cm

G1 20: 6-4-3-3, €850 200

ii. Texas Suicide
xx, musta, 170cm

KTK-III

iii. Spirit of Delight
iie. Padrons Silhouette
ie. Angel's Eternity
xx, rautias, 159cm
iei. Hopalong Riquett
xx, tummanruunikko, 175cm
iee. Laakson Eternal
xx, ruunikko, 165cm
e. Barboes Oh My God
xx, ruunikko, 164cm

G1 38: 10-4-6-7, €3 268 300

ei. T.H. Eagerness's Pride
xx, punarautias, 162cm
eii. Sir Eagerness xx
xx, rautias, 171cm
eie. Destiny's Buffelec xx
xx, ruunikko, 173cm
ee. She's All That
xx, kimo, 166cm
eei. Scarpent
eee. Moonshine
 1. xx-t. Godspeed Comrade / s. 21.05.2015, e. Chasin' Morning Feig
 2. xx-t. Farewell My Love / s. 05.11.2017, e. Miami Cop
 3. xx-t. Lightspeed Coup / s. 11.07.2018, e. Foxcote SWA

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut

KERJ kenttäratsastus vaikeustaso 5, 2116.52 pistettä

Arvokilpailut

 • KERJ Cup, 28.02.2017 KK Bailador, Kenttäratsastus: CIC1, 1/56

Tavalliset kilpailut

Näytä sijoitukset tavallisista kilpailuista »

Päiväkirja

Maastoilua 13.11.2017 Kirjoittanut: Sakkura

Täydellinen syyspäivä: aurinkoa, väriloistoa ja mikä parasta, ei sada vettä. Aamutallia tehdessä ehdotin Adalle, josko lähdettäisiin kahdestaan maastoretkelle. Otettaisiin jotkut luotettavat ja rentouttavat hevoset ratsuiksemme ja nauttisimme syksyisistä alppimaisemista. Adallehan tämä sopi hyvin ja päätimme lähteä matkaan heti aamupäivästä. Otin itse Paceyn ratsukseni – sen kanssa ei tarvitse pelätä, jos pusikossa rapisee joku. Ada päätti ottaa itselleen pomminvarman täysiveriorinsa Godspeedin. Kun hevoset olivat syöneet aamupalansa rauhassa, laitoimme ne kuntoon ja suuntasimme kohti tallin takaa lähtevää maastoreittiä.

Pacey on rehellisesti sanottuna yksi lempihevosistani, koska sen kanssa ei tarvitse ikinä jännittää, mutta sen kanssa ei ole myöskään ikinä tylsää. Kilpailuvuosinamme yhteistyöstämme tuli niin saumatonta, että nykyään valitsen kyllä aina Paceyn tällaisille rentouttaville ratsastusretkille. Pacey oli silloin nuori ja koulutusvaiheessa oleva kenttähevosen alku, kun Adan Godspeed muutti meille ratsukoulutukseen. Godspeed osoittautui laukkahevostaustastaan huolimatta todella lehmänhermoiseksi hevoseksi ja kävimmekin usein keskenämme maastoesteitä harjoittelemassa. Godspeed on nykyään erittäin toimiva vetohevonen nuorille, maastoesteitä jännittäville hevosille.

Maastoretkemme oli juuri niin rauhallinen ja mukava kuin suunnittelimmekin. Pitihän meidän totta kai ottaa pari vauhdikkaampaakin laukkapätkää, ettei ihan tylsäksi menisi. Noin puolentoista tunnin retken jälkeen palasimme takaisin tallin pihaan. Talutimme hevoset talliin ja veimme ne hoitamisen jälkeen ulos tarhailemaan. Täytyisi useamminkin toteuttaa näitä maastoja, eikä aina vain valmentautua hiki hatussa maneesissa. Varsinkin silloin, kun osuu näin upeat kelit kuin tänään oli!

Estevalmennus 11.02.2017 Kirjoittanut: miivi

Rakensin esteitä kaikessa rauhassa ja odottelin Adaa ja hänen ratsuaan saapuvaksi valmennukseen. Valmennettavaksi saisin Sentin, kenttäratsastuksessa kilpailevan englannintäysiveriorin. Ada ja Sentti saapuivat valmennukseen juuri ajoissa, alkukäynnit kävelleenä ja siirtyivät heti raviin ja vähän laukkaankin. Itse kokosin sillä välin radan loppuun.

"Okei, aloitellaan!" huikkasin Adalle saatuani radan koottua. "Ota alkuun tosta toi pysty verryttelyksi pari kertaa, mä selitän sitte radan", ohjeistin. Verryttelyhypyt sujuivat hyvin ja ratsukko pääsi hyppäämään rataa. Rata sujui alkuun vähän kankeasti, sain pyytää ratsukkoa liikkumaan reippaammin eteen ja katsomaan askeleensa huolellisemmin. Senttiä ei näyttänyt koko valmennustouhu tänään kiinnostavan ja Ada tuntui olevan vähän hukassa miten toimia ja motivoida ratsuaan. Jätimmekin radan hetkeksi sikseen ja keskityimme laukan säätelyyn suhteutetuilla linojilla ja eksoottisemmilla reiteillä.

Ratatemmon parannuttua radankin hyppääminen alkoi kuitenkin sujua ja valmennuksen lopussa pääsin olemaan ratsukkoon tyytyväinen. Ada oli hyvin tasalla tehtävistään ja Sentti kuunteli hyvin apuja ja hyppäsi huolellisesti. Ratatempoon ja teihin kannattaa kuitenkin kiinnittää jatkossa enemmän huomiota, vaikka Sentti kiltisti hyppääkin myös vähän sinnepäin tulleet lähestymiset.

Estevalmennus 30.09.2014 Kirjoittanut: Ziki

Valmennus alkoi rauhallisissa merkeissä ja ratsukko sai aloittaa suoraan alkulämmittelyt. Hieman tuli keskusteltua niitä ja näitä Adan kanssa, mutta kun oli jo tarpeeksi valitettu yhä kylmenevästä säästä, oli aika siirtyä kunnolla itse valmennukseen. Kehotin Adaa ottamaan ohjat kunnolla käteen ja tekemään siirtymisiä sekä pysähdyksiä, kuin myös paljon voltteja. Sentti tuntui nimittäin olevan hieman unessa ja saikin laittaa rivakammin töppöstä toisen eteen. Eihän valmennuksesta tulisi mitään, jos ori vain laahustaisi eteenpäin ajatukset muissa maailmoissa!

Aloitimme valmennuksen kavalettityöskentelyllä suhteutetuilla väleillä ja innareilla, jotta Senttiin saataisiin vähän enemmän eloa ja liikettä. Kun Sentti lähestyi esteitä varmalla tyylillä ja muisti nostella koipiaan ilman erityistä huomautusta, siirryimme nopeasti esteiden kokoisiin esteisiin. Valitettavasti alkutunnin opit ja nopea pohje unohtuivat ratsukon saadessa eteensä radan – Ada selkeästi kruisaili selässä helppoon ja varmaan ratsuunsa luottaen – ja varsinkin esteiden väleillä Sentin ratatempo kärsi. Kehotin Adaa tekemään enemmän puolipidätteitä ja ratsastamaan Senttiä voimakkaammin ohjaa kohti – pää ylös! – ja seurauksena myös Sentin hypyt lähtivät napakammin ja korkeammalta, kun ori sai ponnistettua paremmin esteelle.

Valmennuksen loppuun otimme vielä muutaman sarjaesteharjoituksen, sillä niissä Sentti nimittäin himmaili liikaa esteiden välissä ja näin viimeiselle esteelle ei riittänyt enää samalla tavalla vauhtia. Sentti ottikin usein puomit mukanaan alas, kun estekorkeus nostettiin 110-120 senttiin. Enemmän pohjetta ja vähemmän ohjaa itse sarjalla, niin Senttikin liikkui jo rennommin ja sai myös kolmen sarjalle pidettyä vauhdin yllä. Onnistuneen suorituksen jälkeen ratsukko saikin aloittaa loppujäähdyttelyt.

virtuaalihevonen / a sim-game horse
© Waldenfeld 2016-2018   |   Virtuaalitalli