Fall Blau


KV-II (12/2016)KTK-III (12/2017)
  • Welsh part bred (62.5% poniverta), ori
  • 141cm, voikko
  • Syntynyt: 28.06.2016 3v. 26.09.2016
  • Rekisterinumero: VH16-023-0081

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

Utelias ja avoin poni joka sukulaisistaan poiketen ei ole yliherkkä viipottaja.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Snowden PB
WPB (50%), voikko, 148cm

KRJ-I, KTK-I, VWY-II, VIR MVA Ch

ii. Calembel Radon
wA, voikko, 121cm

VIP-MVA Fn, KTK-II, YLA2, VVJ-I, KRJ-I, VWY-II, VWY-A

iii. Calembel Rwein
wA, voikko, 120cm
iie. Gleis Fliander GB
wA, rautiaankimo, 118cm
ie. Aiatar
trak, musta, 162cm
iei. Kamchatka
trak, tummanruunikko, 163cm
iee. Sintashta
trak, musta, 167cm
e. Poniniemen Betty Blue
WPB (75%), punarautias, 138cm

KRJ-I, VWY-II

ei. Cairnhill Blue Kestrel
wB, rautiaankimo, 134cm

KRJ-I

eii. Birchmoor Crown Cruel
wB, rautiaankimo, 132cm
eie. Cairnhill Abella
wB, ruunikonkimo, 133cm
ee. Prescilla
WPB (NWR, 50%), punarautias, 143cm
eei. Rheiner Dennis
WPB (50%), rautias, 145cm
eee. Pietronella
WPB (50%), punarautias, 133cm
Polveutuminen: eeii. WPB (50%), eeiii. WPB (50%) (xx x wB), eeiie. WPB (50%) (xx x wB), eeei. ox, eeee. wA
  1. OERP-t. Nabila v. Walden / s. 20.07.2017, e. Nerilie v. Walden KV-I

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut

KRJ kouluratsastus vaikeustaso , pistettä

Tavalliset kilpailut

Näytä sijoitukset tavallisista kilpailuista »

Päiväkirja

Omistaja epäröi kouluvalmennuksessa 11.02.2017 Kirjoittanut: miivi

"Pyydä Nipsulta vähän enemmän", ohjeistin Adaa, joka ratsasti komealla, voikolla welsh part bred -orillansa. Hän ja ori olivat aloittaneet valmennuksen hyvin. Ratsukko oli heti alkuverryttelyistä saakka tehnyt kokoavia harjoituksia, ja nostanut askelten kokoamisastetta pikku hiljaa. Nipsu olisi ollut valmis liikkumaan jo kauniissa muodossa kootuissakin askellajeissa, mutta Ada empi hieman, eikä uskaltanut pyytää oriltaan tarpeeksi. "Oikeesti hei, sulla on siinä alla koottuihin askellajeihin täysin valmis poni, jolla on sen verran korkea työmoraali, että se ei malta odottaa, että se saa touhuihinsa lisää haastetta", muistutin vielä Adaa ennen kuin nainen viitsi pyytää oriltansa koottua ravia.

"Noin. Nyt se poni liikkuu hyvin, ja kato, ei se koottu ravi oo sille ongelma. Nyt kootussa ravissa yritä saada vuoroin vielä enemmän kokoomista, vuoroin pidempää askelta. Mee tiimalasikuviota, et aina kulmista lävistäjälle. Lyhyillä sivuilla palaa tavalliseen raviin. Keskelle lävistäjää voit tehä pysähdyksen. Tai yrittää, siinä sä vaadit poniltas jo tosi hyvää takaosan työskentelyä, mut eiköhän se onnistu", ohjeistin ratsukkoa. Haastava tehtävä lähti käyntiin yllättävän hyvin. Ada uskalsi pyytää poniltaan asioita hyvin, ja Nipsu vastasi kaikista pienimpiinkin apuihin. Ehdottamani pysähdys, ja varsinkin uudelleen liikkeelle lähteminen lävistäjän keskellä tuotti vaikeuksia, kuten olin epäillytkin. Yrityksestä ratsukko kuitenkin ansaitsi arvosanaksi kymppi plussan, ponin tämänhetkinen lihaskunto ja keskittyminen ei vain antanut myöden pysähdyksestä liikkeelle lähtöä ehdottamallani tavalla. Valmennus meni kuitenkin todella hyvin kokonaisuutena.

Lapsen ensimmäinen kouluvalmennus 05.12.2016 Kirjoittanut: miivi

Kiinnitin heti huomioni Adan komeaan ratsuun ja tunsin kateuden pistoksen sydämessäni, miksi naisella oli näin hyvännäköisiä poneja ja miksi omani olivat vain tavallisen ruunikoita, eivätkä mitään komeita kilpaoreja? Työnsin kuitenkin ajatukseni syrjään - minullehan maksettiin valmentamisesta kuitenkin, vaikka ajatukseni olisivat kuinka katkeria.

Adan ja Nipsun käveltyä hetken pitkin ohjin kehotin ratsastajaa aloittamaan ponin kokoamisen. "Sulla on nuori poni alla. Kokoa maltillisesti ja rauhassa ja palkitse sitä jo heti kun homma lähtee menemään oikeeseen suuntaan. Nyt on tärkeintä se, että sä saat sen ponin kulkemaan rentona ja oikein päin vaikka kokoaminen on sille vielä suhteellisen uusi juttu. Että se korkea kokoomisaste ei ole se mitä haetaan, vaan haetaan sille ponille vähitellen rutiinia sen tulevaisuutta varten."

Ratsukon työskentely sujui oikein hyvin. Nuori poni haki selvästi vielä rutiinia suorittamiseensa, mutta Ada osasi asiansa. Hän ratsasti poniaan pehmeästi eikä hoputtanut sitä. Ori kokosi itseään haparoiden Adan pehmeiden ja selkeiden apujen alla ja sai välittömän kiitoksen tehdessään oikein. Valmennuksen päätavoite täyttyi - Nipsu kulki rennosti, aktiivisesti takapäätään käyttäen eteenpäin ja haki vähitellen yhä korkeampaa kokousastetta. Nuori poni oli kokoamisen saralla useita ikäisiään edellä, ainakin minun poneihini verrattuna, se olisi varmasti kova tykki kouluradoille vähän vanhempana. Valmennuksen lopussa toivotinkin Nipsulle hyvää menestystä kouluratojen sisäpuolella, vaikka Adan kanssa olimme sopineet jo seuraavasta valmennuksesta, en ainakaan ihan hetkeen tulisi luultavasti Nipsua valmentamaan.

virtuaalihevonen / a sim-game horse
© Waldenfeld 2016-2018   |   Virtuaalitalli