Muistosivut. Kuollut helmikuussa 2018.

Cherrylike


Premier (09/2017)KERJ-I (09/2017)XLA-II (11/2017)
 • Englantilainen täysiverinen, ori
 • 164cm, mustankimo
 • Syntynyt: 05.03.2013 3v. 03.06.2013
 • Rekisterinumero: VH16-006-0210
 • Kenttäpainotteinen
 • Va A, re 130cm, me 120cm, CIC4
 • Omistaja: Sakkura VRL-01417
 • Kasvattaja: Sakkura VRL-01417

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

Cherry on perusluonteeltaan utelias – sitä kiinnostaa aina tietää, mitä sen ympärillä tapahtuu. Se ei arkaile uusiakaan ihmisiä ja rakastaa olla huomion keskipisteenä. Kilpailuissa se suorastaan loistaa ja nauttii esiintymisestä.

Hoitaessa Cherry on oikein mukava, se nauttii hoitamisesta ja käyttäytyy pääosin hyvin. Sillä ei ole mitään mainittavia huonoja tapoja. Se on myös hyvin siisti hevonen ja tekee tarpeensa niin tarhassa kuin karsinassakin aina samaan kohtaan. Vedestä se ei hirvesti pidä ja voikin pesutilanteessa yrittää pakoilla hurjaa vesiletkua. Se lopettaa temppuilun kuitenkin yleensä ensimmäisestä ärähdyksestä. Varusteet se antaa laittaa nätisti paikoilleen.

Ratsastaessa Cherry on rohkea ja reaktiivinen. Se ei yleensä pelleile, vaan keskittyy kuuntelemaan ratsastajaa. Sillä on iso laukka ja muutenkin melko lennokkaat liikkeet. Laukannostoissa se usein "räjähtää” eteenpäin, jos ratsastajalla ei ole ohjat hyvin tuntumalla. Kouluradalla se tarvitsee ratsastajalta selkeät rajat liikkeiden oikeaan suoritusnopeuteen – jos Cherry saisi päättää niin askellaji olisi laukka ja nopeus suuri. Se on kuitenkin kivan herkkä ja kuuliainen ratsu kouluradalla kunhan ratsastaja ei jätä sitä missään vaiheessa yksin.
Esteillä Cherry on innokas ja nopea. Se kieltää harvoin ja se on taitava arvioimaan oikeat hyppykohdat. Ratsastajan tarvii yleensä huolehtia vain ohjaamisesta ja olla tarkkana ettei vauhti nouse liian kovaksi. Myös maastossa vauhtia riittää, mutta rohkeutensa vuoksi sen suorituskykyyn voi aina luottaa. Cherry vaatii kyllä ratsastajaltaan paljon, mutta antaa kyllä aina kaiken itsestään.

Cherry on helppo lastata ja kuljettaa niin yksin kuin kaverin kanssa. Myös kengitys sujuu ongelmitta. Eläinlääkärin käsittelyssä se voi olla hieman jännittynyt, mutta osaa kuitenkin käyttäytyä. Taluttaessa kannattaa laittaa naru turvan ympärille varsinkin matkalla tallista tarhaan, sillä Cherryllä tuntuu aina olevan hieman kiire ulkoilemaan. Talliin päin mennessä se on rauhallisempi.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Suprant Cherryontop
xx, ruunikonkimo, 165cm

KERJ-II

ii. Radium xx
xx, mustankimo, 166cm
iii. Raider xx
iie. Tasteme xx
ie. Candy Apple xx
xx, ruunikonkimo, 162cm
iei. Imhereurthere xx
iee. Sweet Candy xx
e. Glaucio Rosalyn xx
xx, tummanruunikko, 162cm

KERJ-II

ei. West on Lifeside
xx, ruunikko, 167cm
eii. Campfire God
eie. Alive Female
ee. Ronalda Fifteen Lis
xx, punaruunikko, 160cm

KTK-III

eei. Ronalda Abott Abnar xx
eee. Ronalda Lizzie Liz x
 1. BRP-t. Blaeberry / s. 16.02.2015, e. Trickster of Gcio
 2. ish-t. Rivel Chéralyn / s. 23.08.2016, e. Rivel Caeniss
 3. brdbg-t. Skyeye Prime / s. 03.11.2016, e. Skyfall Thrill
 4. xx-o. Cherrybomb WD / s. 30.01.2017, e. Barothia
 5. xx-t. Cherokee Cherry / s. 01.03.2017, e. Cherokee Jade SNAK
 6. xx-t. Cherryshake / s. 24.04.2017, e. All Nighter
 7. xx-t. Chasin' Tails WD / s. 25.05.2017, e. Chasin' Morning Feig

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut

KERJ kenttäratsastus vaikeustaso , pistettä

Arvokilpailut

 • KERJ Cup, 30.11.2017 Turmeltaja, Kenttäratsastus: CIC4, 5/73

Päiväkirja

Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelu 25.09.2017 Kirjoittanut: omistaja

Matkasimme aamulla Cherryn kanssa kohti Kenttäratsastusjaoksen syyskuun laatuarvostelutilaisuutta. Tilaisuuteen oli ilmoittautunut 36 hevosta, joten päivästä oli tulossa pitkä. Cherry käyttäytyi onneksi kärsivällisesti eikä päivän pituus näyttänyt vaikuttavan suoritukseemme. Suorituksemme jälkeen jäimme vielä odottamaan tuloksia ennen kotimatkaa. Odotus palkittiin, sillä Cherrylle myönnettiin upeasti I-palkinto yhteispistein 103,5!

All-Sim Evaluation Stationin arviointitilaisuus 18.09.2017 Kirjoittanut: omistaja

Olimme tänään Cherryn kanssa All-Sim Evaluation Stationin (ASES) arviointitilaisuudessa Wienissä. Tilaisuudessa orit esitettiin sekä maasta käsin että ratsain. Arvioinnissa painotettiin vahvasti hevosen ratsastettavuutta ja liikkeitä. Harmiksemme Cherry ei ollut ratsastusosiossa aivan parhaimmillaan, mutta se palkittiin kuitenkin Premier-tittelillä. Olimme tyytyväisiä lopputulokseen ja uskomme siitä olevan hyötyä jalostuskäyttöä ajatellen. Tässä vielä mukaan saamamme lausunto tilaisuudesta:

Character: 4, Temperament: 2, Ability to Work: 4, Willingness to Work: 3, General Specialty Aptitude: 12, Basic Gaits: 14, Rideability: 15, Conformation: 6.
Grand Total: 60 %

Kavaletteja 25.04.2017 Kirjoittanut: Uppe

Opiskeluvaihtoni Itävallassa mahdollisti kouluhommien lisäksi aivan äärimmäisen hienon tilaisuuden päästä hoitamaan ja liikuttamaan hevosia tuttavani omistamalle Waldenfeldin ratsutilalle. Olen lupautunut ottamaan hoitohevosia ja ratsastettavia vastaan aina kun vain opinnoilta ehdin ja olenkin jo tutustunut mukavasti ratsutilan arkeen eri hevosten myötä. Tänään vuorossa oli Cherry-ori, joka odotti minua tarhassa märkänä sateisen sään jäljiltä. -Voi onko kurjaa kun ei ole loimea prinssille pistetty, lässytin littanaharjaiselle, surkeailmeiselle otukselle matkalla taluttaessani sitä tallia kohti. Vein Cherryn suoraan pesariin aikeissani suihkutella mutaiset jalat puhtaaksi, mutta heti letkun Cherryn näköpiiriin ottaessani sai ori pienoisen hepulin. -Vai niin, tämäkö ei maittaisikaan sinulle? tuumin ja hoidin pesuhommat todella ripeästi, mutta myös varoen pelätessäni jääväni vahingossa hevosen ja seinän väliin Cherryn väistellessä rutiineja. Lopulta, kammottavan pesarin ja nopean varustamisen päätteeksi pääsin kuitenkin lähtemään kentälle, jonne olin käynyt ennen Cherryn ulkoa hakemista kokoamassa yhden kavalettisarjan suoralle uralle sekä yhden sarjan kaarevalle uralle pääty-ympyrälle. Cherry oli alusta lähtien mahtavantuntuinen ratsastaa: se kuunteli, mutta käytti myös omaa moottoria eikä jäänyt liikaa junnaamaan. Kavalettitreeniä tein ravissa ja laukassa ensin suoralla uralla ja sitten kaarevasti ympyrällä. Kaareva ura sujui meiltä ehkä aavistuksen paremmin, sillä siinä sain paremman otteen rytmiin ja hevonen ei päässyt suhailemaan omiaan. Suorilla linjoilla Cherry lähti herkästi vähän viemään; vaikka hevonen oli kokoajan hallinnassa, se muuttui aina kavalettien kohdalla hieman turraksi avuille ja paineli menemään innostuneena. Ympyräkavaletit toi liikkeiseen hallinnantunnetta ja etenkin ravissa sujui mielestäni todella hyvin. Ratsastuksen jälkeen meinasi käydä pieni kommellus taluttaessani hoitamisen jälkeen Cherryä heinien tykö tarhaan. Orilla olikin hieman lennokkaampi askel reippaasta treenistä huolimatta ja se meinasi painella ohitseni aikamoisella vahvuudella niin, että olin vähällä päästää hevosen karkuun kesken tarhalle viennin. Onneksi sekin oli vain kuuluisa läheltä piti-tilanne!

Kenttäkilpailut kotitallilla 28.02.2017 Kirjoittanut: omistaja

Osallistuimme tänään Cherryn kanssa kotitallilla järjestettyihin kansallisen tason kenttäratsastuskilpailuihin. Kilpailimme luokassa CIC4, johon osallistuin myös Hargonin ja Lokin kanssa. Ensimmäisenä vuorossa oli kouluosuus, jossa ratsastimme Vaativa A-tason ohjelman. Verryttelyssä Cherry oli tapansa mukaan oikea ruutipommi, mutta kuitenkin hyvin kuuliaisella tuulella. Rata meni kokonaisuutena hyvin, ainoastaan laukkaosuuksilla hevonen meinasi kerätä liikaa kierroksia ja loppurata tuntui ratsastajasta ainakin hieman hätäiseltä. Kouluosuuden jälkeen sijoituksemme oli kolmas. Seuraavana vuorossa oli maastoesteet, Cherryn vahvin osuus, jossa se ei pettänyt tälläkään kertaa. Tämän osuuden jälkeen nousimme kilpailujen kärkeen! Viimeisenä oli esteosuus. Rata ei ollut helpoimmasta päästä, vaan varsinkin uusintarata sisälsi pari tosi tiukkaa tietä. Cherry oli hyvässä moodissa kahden edellisen osuuden jälkeen ja malttoi kuunnella pidätteitäni radalla. Selvisimmekin radasta virhepisteittä. Lopputuloksissa sijoituimme odotetusti 1. sijalle ja fiiliksetkin päivästä olivat sen mukaiset!

virtuaalihevonen / a sim-game horse
© Waldenfeld 2016-2018   |   Virtuaalitalli