Cagliari WD


VSN Champion (09/2017)KTK-II (09/2017)KRJ Reserve Champion 2017 (09/2017)
 • Hannoverinhevonen, ori
 • 167cm, ruunikko
 • Syntynyt: 20.10.2016 (10-vuotias) 3v. 18.01.2017
 • Rekisterinumero: VH17-011-0061
 • Koulupainotteinen
 • Grand Prix
 • Omistaja: Sakkura VRL-01417
 • Kasvattaja: Waldenfeld VRL-01417

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

Cagliari on oma kasvattini, koululupaus palkitusta isälinjasta. Tällä hevosella on minulle paljon tunnearvoa, koska sen suvussa on lähes kaikki omistuksessani olleet kouluhannoverit. Jo syntymästään asti oriin on kohdistunut paljon odotuksia, mutta tulevaisuus näyttäköön kuinka ne lähtevät toteutumaan.

Kapu on energinen showmies ja näyttävä kouluratsu. Kiltti ja hyväntahtoinen hevonen, mutta itsepäinen.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Calais
hann, ruunikko, 168cm

Ch, KTK-II

ii. Charleston O' Polo
hann, ruunikko, 166cm

VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I, KRL-I, HANN-I, VPVL-I*

iii. Welle's Unique
hann, ruunikko, 162cm

VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA2, VVJ-III, HANN2

iie. Morbid Lover PB
hann, ruunikko, 167cm
ie. Amarn Caramell
hann, rautias, 169cm

KRJ-II

iei. Amarn Centauro
hann, rautias, 170cm

KRJ-III

iee. Mellow Yellow O'J
hann, punaruunikko, 168cm
e. Black Ashes
hann, musta, 165cm
ei. Dust to Dust PB
hann, musta, 166cm

KRJ-I, Class I, VPVL-I

eii. Black Donnelly PB
hann, musta, 170cm

KRJ-I

eie. Enjoy The Misery PB
hann, rautias, 164cm

KTK-II, KRJ-I

ee. Brooklyn Amor
hann, ruunikko, 166cm

KRJ-II

eei. Weybridge's Hoffmaestro
hann, ruunikko, 167cm

KTK-III, KRJ-I, HANN-II

eee. Mius Brunetchel
hann, ruunikko, 165cm
 1. hann-o. Campinas WD / s. 15.08.2017, e. Venilia IX KV-I, KTK-I

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut

KRJ kouluratsastus vaikeustaso , pistettä

Arvokilpailut

 • KRJ Champions, 24.09.2017 Fiktio, Kouluratsastus: Vaativa A:3 2009 (KRJ Champion), 2/24
 • KRJ Champions, 23.09.2017 Fiktio, Kouluratsastus: Vaativa B:0 2009 (KRJ Champion), 2/49

Näyttelyt

 • VSN, 31.05.2017 Adina, RCH, + 10 p.
 • VSN, 30.05.2017 Adina, RCH, + 10 p.
 • VSN, 15.05.2017 Miche'Le Warmbloods, SW5, + 40 p.

Päiväkirja

Uuden ratsastajan etsintää 24.11.2017 Kirjoittanut: omistaja

Kapun entisen nimikkoratsastajan vaihdettua maisemia, olemme aloittaneet etsinnät uudelle kilparatsastajalle. Kapua ja muita hevosia on nyt eräs ratsastaja käynyt muutaman kerran kokeilemassa ja näyttäisi siltä, että olemme löytäneet juuri tälle orille sopivan ihmisen. Myös ratsastaja on antanut hyvää palautetta Kapusta ja näkee siinä potentiaalia jopa Grand Prix -tasolle asti. Toivon, että saisimme tämän sopimuksen lyötyä lukkoon, jotta pääsemme näkemään oria pian taas kilparadoilla.

Kantakirjaus 20.09.2017 Kirjoittanut: omistaja

Kävimme tänään kantakirjaustilaisuudessa Le Château de Raconteurin tilalla. Kapu oli varsin pörheällä tuulella eikä käyttäytynyt ehkä aivan suunnitelmien mukaan. Palkinnoksi saimme kuitenkin II-palkinnon. Kehässä oli havaittavissa suurenkin spektaakkelin piirteitä, kun Kapu otti hieman kierroksia muista hevosista ja keksi hyppiä pystyyn omistajansa kauhuksi. Jotenkin sain sen takaisin ruotuun, mutta kotiläksyjä tästä tuli ja rankasti. Kurinpitotaitoni ovat selkeästi ruosteessa, kun tälläistä ei olekaan hetkeen päässyt tapahtumaan.

Kapu jalostuskäyttöön 15.06.2017 Kirjoittanut: omistaja

Kapusta otettiin tänään muutama pakaste talteen, joista ainakin yksi aiotaan käyttää omalle tammalle. Tämä mahdollistaa orin käyttämisen jalostuksessa myös kilpailukäytön rinnalla. Jään innolla odottamaan millaisia ominaisuuksia ori periyttää jälkeläisilleen.

Upea kasvattini 20.05.2017 Kirjoittanut: omistaja

Kyllä ylpeänä sai taas seurata katsomosta, kuinka hienon hevosen sitä onkaan kasvattanut. Kapu starttasi ratsastajansa kanssa ensimmäisen yhteisen Vaativa A -luokkansa tänään ja he pääsivät heti sijoille! On ilo katsella ratsukon kehittymistä yhdessä ja minulla on vahva usko tämän parin mahdollisuuksiin menestyä. Vihdoinkin Kapu on saanut ratsastajan, johon se saumattomasti luottaa ja jota se kuuntelee. Ei ole ollut mikään helppo tehtävä tämän hevosen kohdalla, vaikka onhan Kapu jo paljon rauhoittunut siitä mitä se nuorempana oli.

Käyttäytymisharjoituksia 09.03.2017 Kirjoittanut: omistaja

Olemme nyt kotitallilla ottaneet sekä maasta käsin että ratsain harjoituksia muiden hevosten läsnäollessa. Kehitystä on tapahtunut ja Kapu on oppinut olemaan keskittymättä niin paljoa ympäristöönsä. Ihan kenen tahansa käsiin sitä en edelleenkään antaisi, sillä ori on osoittautunut myös varsin jääräpäiseksi tässä asiassa. Katsotaan saadaanko tätä perseilyn yritystä verryttelytilanteessa ikinä täysin kitkettyä pois, mutta varmasti vakioratsastajiaan se on jo oppinut kuuntelemaan ja pystyy toimimaan asiallisesti myös kilpailuissa.

Ensimmäiset kilpailut 28.02.2017 Kirjoittanut: omistaja

Olimme tänään ensimmäisissä kilpailuissa ja kyseessä oli nuorten hevosten helppo kouluratsastusluokka. Verryttelyssä oria sai taas hävetä, kun se sai jotain ihme hepuleita muiden hevosten läsnäolosta. Radalla se virittyi kuitenkin oikeaan tilaan ja rata meni kokonaisuudessaan hyvin, onneksi. Ei auta kuin jatkaa käyttäytymisharjoituksia muiden hevosten seurassa.

Ratsutus 10.02.2017 Kirjoittanut: omistaja

Nyt täytyy sanoa, että kivan pikku leikin on tämä heppa saanut päähänsä. Viime aikoina ollaan käyty pientä johtajuusneuvottelua Kapun kanssa ratsain. Orin keskittymiskyky katoaa täysin, kun muita hevosia tulee samaan aikaan maneesiin. Parempaa kohti mennään koko ajan, mutta joka kerta orin tekisi mieli heittäytyä villiksi, kun se saa jonkun kaverin maneesiin. Ilman kavereita se osaa olla jo todella kuuliainen ja ottaa uusia asioita hyvin vastaan. Kapu vaikuttaa erittäin lupaavalta kilparatsulta, kunhan vaan oppisi käyttäytymään.

Koulutuksen eteneminen 10.01.2017 Kirjoittanut: omistaja

Kapusta on kasvanut oikein kiltti, mutta varsin vahvatahtoinen ori. Sen koulutus on edennyt hieman vaihtelevasti. Käsiteltäessä se malttaa seisoa paikallaan ja juoksutuskin onnistuu ainakin silloin, kun muita hevosia ei ole maisemissa. Yhtenä päivänä Ada oli ratsastamassa hevosellaan samaan aikaan maneesissa eikä Kapun juoksuttamisesta meinannut tulla mitään. Tallissa niin hyväkäytöksisestä orista tulikin ihme villihevonen, joka ei ollut huomaavinaankaan minua.

Varsan syntymä 20.10.2016 Kirjoittanut: omistaja

Kuukausien odottelu vihdoinkin palkittiin, kun musta hannovertammamme Black Ashes varsoi tänä aamuna komean ruunikon orivarsan. Varsominen sujui nopeasti ilman apuvoimien tarvetta. Varsan isänä on oma, ruunikko hannoverorimme Calais palkitusta isälinjasta ja kyseessä on vanhempiensa toinen varsa samasta yhdistelmästä. Varsan nimeämisessä päätimme jatkaa isälinjan teemaa eli nimesimme varsan C:llä alkavan kaupungin mukaan. Nimeksi muotoutuikin Cagliari WD. Orista odotamme tulevaisuudessa isänsä ja isänisänsä tapaan erinomaista kouluratsua ja jalostusoria. Mikäli orista kasvaa yhtä upea mitä uskomme, tavoitteenamme tulee olemaan ainakin kantakirjaus ja Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu. Odotukset tätä varsaa ovat todella kovat, koska suvussa esiintyy useita omassa omistuksessani olleita ja olevia, minulle tärkeitä hevosia.

virtuaalihevonen / a sim-game horse
© Waldenfeld 2016-2018   |   Virtuaalitalli