Muistosivut. Kuollut huhtikuussa 2018.

Brooklyn Amor


KRJ-II (04/2018)
 • Hannoverinhevonen, tamma
 • 166cm, ruunikko
 • Syntynyt: 29.06.2012 (17-vuotias) 3v. 27.09.2012
 • Rekisterinumero: VH13-011-0029
 • Koulupainotteinen
 • Grand Prix
 • Omistaja: Sakkura VRL-01417
 • Kasvattaja: Wenla VRL-00116

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

Amor on hieman nyrpeäilmeinen tamma, joka kuitenkin varsinkin kisoissa yllättää innokkuudellaan. Tamman työmoraali ja upeat liikkeet tekevät siitä erittäin kapasiteetikkaan kouluhevosen. Se kuitenkin jakaa mielipiteitä niin ratsastajien kuin tallityöntekijöiden kesken, koska kaikki ihmiset eivät vaan jostain syystä tule sen kanssa toimeen.

Tallissa tamma ei turhaa paijausta kaipaa, vaan se viihtyy mieluiten omissa oloissaan. Se aloittaa rauhattoman pään vispauksen ja kuopimisen, kun harjaustuokio on sen mielestä kestänyt liian pitkään. Varusteiden laitto ja perushoitotoimenpiteet sujuvat kuitenkin suhteellisen vaivattomasti, kun sen hoitaa määrätietoisesti. Vaikka ihmisten kanssa se ei ole niin kamalan seurallinen, niin tarhaillessa se viihtyy kyllä luottohevoskavereidensa seurassa.

Ratsastaessa Amor on hyvin herkkä ja arvostaa kevyitä apuja. Tammamaiseen tyyliin se osoittaa selkeästi mieltään sen mielestä vääränlaisista avuista. Kouluratsuna se on kuitenkin näyttävä ja sillä on hyvä työmoraali. Se ei myöskään jännitä uusia paikkoja tai häiriinny ympäristön hälinästä, vaikka vääränlainen ratsastaja saakin siltä välillä pasmat sekaisin. Siinä mielessä se opettaa kyllä eleettömyyttä ratsastajalle. Luottaessaan ratsastajaansa Amor on erittäin näyttävä Grand Prix -tason hevonen, ja se näyttää mielellään ratsastajalleen parastaan. Maastossa Amor on yleisesti ottaen kiva ratsu ja toimii niin yksin kuin kaverin kanssa. Esteet eivät ole tamman ominta aluetta: sillä on suuri taipumus kieltää tai ohittaa esteet. Eipä sillä kovin usein hypätäkään, kun korkeintaan kavaletteja tai muita minimaalisen pieniä esteitä.

Kilpailuissa Amor on parhaimmillaan. Se on jo nuoresta pitäen nauttinut uusista paikoista ja saa siitä aivan uutta energiaa työskentelyynsä. Poikkeuksellisesti Amor vielä osaa kohdistaa sen siihen mihin ratsastaja haluaa ylimääräisen sähläämisen sijaan. Eläinlääkäriä tai kengittäjää Amor ei myöskään jännitä, vaikka sen innostunut olemus muuttuukin usein hieman vakavammaksi, kun se on tajunnut mitä seuraavaksi mahdollisesti tapahtuukaan.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Weybridge's Hoffmaestro
hann, ruunikko, 167cm

KTK-III, KRJ-I, HANN-II

ii. Hofgeismar
hann, 167cm
iii. Hofnar
iie. Wanessa
ie. C's Not Bea
hann, 171cm

YLA3

iei. Not Gentleman
iee. Perlinga
e. Mius Brunetchel
hann, ruunikko, 165cm
ei. Bountyhunter GER
hann, ruunikko, 168cm
eii. Günstig GER
eie. Orchidee M
ee. GS Metropolis
hann, ruunikko, 164cm

KRJ-I

eei. Von Devo
eee. GS Cosmopolis
 1. hann-t. Black Ashes / s. 10.02.2013, i. Dust to Dust PB
 2. hann-o. Cordova / s. 01.03.2013, i. Charleston O' Polo
 3. holst-t. Astarte v.d. Romilly / s. 23.02.2017, i. Silverbrand Sea Green

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut

KRJ kouluratsastus vaikeustaso , pistettä

Arvokilpailut

 • KRJ Champions, 24.09.2017 Fiktio, Kouluratsastus: Vaativa B:1 2009 (KRJ Senior Champion), 5/25

Tavalliset kilpailut

Näytä sijoitukset tavallisista kilpailuista »

Päiväkirja

Kevyt koulutreeni 27.03.2018 Kirjoittanut: omistaja

Ratsastin tänään Amorilla kevyen, noin tunnin mittaisen kouluratsastustreenin. Tallin omistajana tehtäviini enää harvemmin kuuluu tavoitteellinen ratsastus, mutta tarvittaessa tuurailen tallin työntekijöitä ja kilparatsastajia. Amor on jo lopettanut kilpailu-uransa, joten se on enää kevyellä käytöllä lähinnä tallityöntekijöiden hupiratsuna (jos sitä sillä termillä voi kutsua).

Hakiessani tammaa tarhasta sen ilme oli sellainen, että tänään on huonoin päivä ikinä. Varmaankin vesisateesta johtuen se tuli minua kuitenkin portille vastaan. Onneksi se ratsastaessa on yleensä vähän innostuneemman oloinen, joten odotin tästä ihan mukavaa koulutreeniä ja mielenvirkistystä tammalle. Vein sen suoraan pesupaikalle jalkojen huuhtelua ja varustamista varten.

Hyppäsin tamman selkään jo tallin edessä ja kävelimme maneesiin. En ollut valinnut tälle ratsastuskerralle mitään erityistä teemaa, vaan ajattelin fiilikseen mukaan kokeilla mitä saan tammasta irti. Edellisestä ratsastuskerrasta Amorilla onkin vierähtänyt jo tovi – parisen kuukautta, jos muistan oikein. Verryttelyssä Amor tuntui hieman jäykältä, joten tein paljon taivutuksia ja kaarevia uria kaikissa askellajeissa. Tamma oli kuitenkin pirteällä tuulella ja löysimme yhteisen sävelen nopeasti. Päätehtäväksi muodostuikin kiemuraurat ja laukanvaihdot, joista Amor vanhana Grand Prix -tason kilpahevosena kyllä vaikutti tykkäävän. Otimme vielä pitkät loppuverryttelyt eteen-alas ja kävimme maastossa kävelemässä pienen lenkin.

Tallissa tamman ilme muuttui kuin lennosta innostuneesta happamaksi. Vein sen hoitotoimenpiteiden jälkeen vielä takaisin tarhaan, kun sadekin oli ehtinyt hieman hellittää. Amor jakaa tallilaisten kesken hieman mielipiteitä niin ratsuna kuin hoidettavanakin, mutta minulle Amor menee kyllä hupiratsusta, vaikka tallissa sitä olisi vaikea uskoa.

Kouluvalmennus 16.11.2017 Kirjoittanut: Kitty

Ratsukko oli verrytellyt jo kaikki askellajit lävitse saapuessani Waldenfeldiin. Halusin heti ensimmäiseksi nähdä ratsukolta vielä kaviouran verran pätkät jokaisessa askellajissa ja hevonen osoittautuikin herkäksi tänään. Silti se meinasi painua kuolaimen alle sekä muuten raskaaksi edestä, joten päätin lähteä ohjeistamaan tätä asiaa aluksi. Ratsukko alkoi tekemään siirtymiä pysähdyksen ja askellajien välillä sekä väistämään takaosaa ympyrällä sisään että ulos. Tavoitteena oli tehdä kaikki pohkeella ja istunnalla sekä pitää käsi erittäin kevyenä. Ongelmaksi osoittautui se, että Sakkura jäi helposti pitämään kädellä ja sitten kun hän yritti ratsastaa hevosta pohkeella eteen, jäi hevosen takaosasta tuleva energia käsille ja Amor painui vain alemmas. Sakkura pääsi kuitenkin pian korjaamaan ongelmaansa ja teimmekin hiukan eteenratsastuksia, ideana ratsastaa aikalailla ylämäkeen. Ratsukko alkoi löytää yhteyttä toisiinsa ja ratsu keveni huomattavasti edestä. Tästä myös seurasi se, että Amor muuttui erittäin tahdikkaaksi ja näyttäväksi.

Kun perusratsastus oli kunnossa, pystyimme aloittamaan kunnon työskentelyn. Ratsukko aloitti sen pohkeenväistöillä ja aluksi he tekivät pientä siksak-kuviota niin, että ideana oli testata ratsastajan apuja sekä hevosen kuuliaisuutta. Molemmat pysyivätkin nyt hyvin tehtävässään, mutta Amor ei antanut mitään ilmaiseksi. Tästä ratsukko siirtyi tekemään keskihalkaisijalta pohkeenväistöjä uralle. Harjoituksessa ratsukolla ei ilmennyt suuria ongelmia: ainoa oli se, että Sakkura meinasi päästää ratsunsa valumaan hiukan liiaksi vasemman puolen avuille, mutta terävöittämällä hiukan hevosta ongelma poistui.

Harjoituksen jälkeen ratsukko sai hetken kävellä pitkin ohjin kunnes he saivat jatkaa laukassa. Sakkura teki keskihalkaisijoita laukassa ja ajatuksena oli täysin suora ratsu, joka ei kuitenkaan taaskaan saanut tulla liian painavaksi edestä. Ongelmaksi harjoituksessa osoittautui se, että Amor yritti heittää takaosaansa pois halkaisijalta ja Sakkuran korjatessa pohkeella heitti hevonen takaosansa toiselle puolelle. Ongelmaa korjattiin pelkällä istunnalla ja alkuunsa Sakkura jäi taas hiukan pitämään edestä kiinni. Ratsukko sai loppujen lopuksi kuitenkin tehtävän onnistumaan ja he pääsivät halkaisijalla myös tekemään yksittäisiä laukanvaihtoja, jotka olivat erittäin siistit ja suorat.

Lopuksi ratsukko sai tehdä laukassa vielä avo- ja sulkutaivutuksia, jotka osoittautuivat hyvin vertyneelle ratsukolle erittäin helpoksi tehtäväksi. Onnistuneen valmennuksen jälkeen sai Sakkura ravailla vielä Amorin kanssa ja ottaa sitten kunnon, reippaat loppukäynnit. Ennen kilparadoille siirtymistä on ratsukolla vielä hiottavaa, mutta Amorista voisikin sanoa, että se on sellainen hiomaton timantti.

virtuaalihevonen / a sim-game horse
© Waldenfeld 2016-2018   |   Virtuaalitalli