Muistosivut. Kuollut huhtikuussa 2018.

Brooklyn Amor


KRJ-II (04/2018)
  • Hannoverinhevonen, tamma
  • 166cm, ruunikko
  • Syntynyt: 29.06.2012 (17-vuotias) 3v. 27.09.2012
  • Rekisterinumero: VH13-011-0029
  • Koulupainotteinen
  • Grand Prix
  • Omistaja: Sakkura VRL-01417
  • Kasvattaja: Wenla VRL-00116

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

Amor on hieman nyrpeäilmeinen tamma, joka kuitenkin varsinkin kisoissa yllättää innokkuudellaan. Tamman työmoraali ja upeat liikkeet tekevät siitä erittäin kapasiteetikkaan kouluhevosen. Se kuitenkin jakaa mielipiteitä niin ratsastajien kuin tallityöntekijöiden kesken, koska kaikki ihmiset eivät vaan jostain syystä tule sen kanssa toimeen.

Tallissa tamma ei turhaa paijausta kaipaa, vaan se viihtyy mieluiten omissa oloissaan. Se aloittaa rauhattoman pään vispauksen ja kuopimisen, kun harjaustuokio on sen mielestä kestänyt liian pitkään. Varusteiden laitto ja perushoitotoimenpiteet sujuvat kuitenkin suhteellisen vaivattomasti, kun sen hoitaa määrätietoisesti. Vaikka ihmisten kanssa se ei ole niin kamalan seurallinen, niin tarhaillessa se viihtyy kyllä luottohevoskavereidensa seurassa.

Ratsastaessa Amor on hyvin herkkä ja arvostaa kevyitä apuja. Tammamaiseen tyyliin se osoittaa selkeästi mieltään sen mielestä vääränlaisista avuista. Kouluratsuna se on kuitenkin näyttävä ja sillä on hyvä työmoraali. Se ei myöskään jännitä uusia paikkoja tai häiriinny ympäristön hälinästä, vaikka vääränlainen ratsastaja saakin siltä välillä pasmat sekaisin. Siinä mielessä se opettaa kyllä eleettömyyttä ratsastajalle. Luottaessaan ratsastajaansa Amor on erittäin näyttävä Grand Prix -tason hevonen, ja se näyttää mielellään ratsastajalleen parastaan. Maastossa Amor on yleisesti ottaen kiva ratsu ja toimii niin yksin kuin kaverin kanssa. Esteet eivät ole tamman ominta aluetta: sillä on suuri taipumus kieltää tai ohittaa esteet. Eipä sillä kovin usein hypätäkään, kun korkeintaan kavaletteja tai muita minimaalisen pieniä esteitä.

Kilpailuissa Amor on parhaimmillaan. Se on jo nuoresta pitäen nauttinut uusista paikoista ja saa siitä aivan uutta energiaa työskentelyynsä. Poikkeuksellisesti Amor vielä osaa kohdistaa sen siihen mihin ratsastaja haluaa ylimääräisen sähläämisen sijaan. Eläinlääkäriä tai kengittäjää Amor ei myöskään jännitä, vaikka sen innostunut olemus muuttuukin usein hieman vakavammaksi, kun se on tajunnut mitä seuraavaksi mahdollisesti tapahtuukaan.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Weybridge's Hoffmaestro
hann, ruunikko, 167cm

KTK-III, KRJ-I, HANN-II

ii. Hofgeismar
hann, 167cm
iii. Hofnar
iie. Wanessa
ie. C's Not Bea