Blatterle WD


KV-II (02/2018)VV-III (03/2018)
  • Reininhevonen, tamma
  • 162cm, voikko
  • Syntynyt: 12.11.2017 (3-vuotias) 3v. 10.02.2018
  • Rekisterinumero: VH17-230-0006
  • Valjakkopainotteinen
  • Vaativa A, vaikea valjakko
  • Omistaja: Sakkura VRL-01417
  • Kasvattaja: Waldenfeld VRL-01417

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

Täyttää 4 vuotta 10.03.2018

Latte on jo nuoresta asti ollut perusluonteeltaan hieman varautunut ja arka tamma. Kiltti se on kuin mikä ja äärimmäisen lojaali, kun sen oppii tuntemaan. Tamma tarvitsee rauhallisen käsittelijän ja hellät otteet niin maasta käsin kuin selästäkin.

Hoitaessa Latte on todella kiltti, mutta jännittää helposti uusien ihmisten kanssa. Parhaiten tammalle sopii rauhallinen ja määrätietoinen hoitaja. Satulavyön kiristyksessä se on mestari pullistelemaan, joten vielä ennen selkään nousua kannattaa varmistaa, että vyö on varmasti riittävän kireällä. Eläinlääkärin ja kengittäjän käsittelyssä on hyvä olla tuttu ihminen mukana, jotta tamma pysyy rauhallisena. Mikään villi siitä ei tule vaikka se jännittäisikin, vaan lähinnä se saattaa säpsyilllä ja steppailla paikallaan. Ruoka on yksi tehokas keino saada tamma rauhoittumaan. Sillä on loputon ruokahalu eikä se epäröi lähteä avoimesta karsinan ovesta maistamaan käytävällä olevaa ruokakärryä. Kannattaakin olla tarkkana, että tamma ei livahda ulos karsinastaan. Valjastus ei tuota sen enempää ongelmia kuin mikään muukaan hoitotoimenpide – tutun ihmisen käsittelyssä tamma pysyy rauhallisena.

Ratsastaessa Latte on todella herkkä, mutta ei kuitenkaan mikään energiapommi. Se on samaan aikaan eteenpäinpyrkivä, mutta rauhallinen hevonen. Latte jää helposti hieman jäykäksi kyljistä, joten alkuverryttelyssä on tärkeää tehdä paljon taivutuksia ja kiinnittää huomiota elastisuuteen. Uusia ratsastajia Latte yleensä hieman jännittää, joten siihen tutustumiseen kannattaa ottaa aikaa. Luottaessaan ratsastajaan se on todella yhteistyökykyinen ja kivaliikkeinen tamma.

Ajaessa Latte on parhaimmillaan parin kanssa, jolta se saa tukea jännittäviin tilanteisiin. Yksinkin se toimii, mutta vaatii jonkin verran rohkaisua kuskilta erityisesti kestävyyskokeessa. Koulu- ja tarkkuuskokeessa tamma on parhaimmillaan ja toimii varsin pienillä käskyillä yhteistyön toimiessa.

Kilpailuissa Latte on oma itsensä eli luottaessaan käsittelijäänsä, se ei niinkään jännittä uutta ympäristöä. Uudet hevoskaverit tosin voivat saada sen jännittymään, joten parempi on välttää turhaa kontaktia niiden kanssa.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Weitblick
rhld, cremello, 162cm
ii. Weitsicht
rhld, perlino, 161cm
iii. Weltweit
iie. Romilda
ie. Bonicaire
rhld, voikko, 166cm
iei. Feingeist
iee. Bondoletta
e. Brigitte
rhld, rautias, 160cm

KTK-II, VSN W Ch

ei. Bartholomäus
rhld, mustankimo, 164cm
eii. Behrend
eie. Rosenblatt
ee. Geschenk des Himmels
rhld, ruunikko, 165cm
eei. Gotthilf
eee. Oana

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut

KRJ kouluratsastus vaikeustaso , pistettä
VVJ valjakkoajo vaikeustaso , pistettä
virtuaalihevonen / a sim-game horse
© Waldenfeld 2016-2018   |   Virtuaalitalli