Blaeberry


Ei meriittejä
  • Brittiläinen ratsuponi (50% poniverta), tamma
  • 147cm, hiirakko
  • Syntynyt: 16.02.2015 (11-vuotias) 3v. 17.05.2015
  • Rekisterinumero: VH16-029-0274
  • Kenttäpainotteinen
  • He A, re 105cm, me 100 cm, CIC1
  • Omistaja: Sakkura VRL-01417
  • Kasvattaja: Sakkura VRL-01417

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

"Häpeä ratsuponeille", totesi eräs tosikasvattaja ollessani Berryn kanssa Saksassa kisoissa. Eihän se ehkä siroin ole, myönnetään, mutta varsin toimivaksi peliksi osoittautunut kuitenkin. Olin kuullut positiivisia kokemuksia täysiverisen ja ylämaanponin risteytyksistä, joten kokeilunhaluisena päätin sellaisen hankkia. Harmillisesti täysiverisen reaktiivisuus ja ylämaanponin työmoraali eivät ole yhdistyneet tässä ponissa.

Yleisilmeeltään Berry ei ole valpas eikä kiinnostunut ympäristöstään, vaan enemminkin elämäänsä kyllästyneen näköinen ja hyvin rauhallinen. Se on todella kiltti käsitellä, mutta ei oikestaan osoita innostustaan muuhun kuin ruokaan. Harjatessa se seisoo yleensä paikoillaan kuin liimattuna eikä hätkähdä, vaikka ympäristössä tapahtuisikin jotain epätavallista. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat sen kanssa ongelmitta oli sitten käsittelijänä juuri aloittanut lapsi tai kokeneempi harrastaja.

Ratsastaessa Berry on hieman jääräpää ja tarvitsee tomeran ratsastajan. Kaikkein mieluiten tamma jolkottelisi tehtävien läpi käyttämättä selkäänsä ja näyttäen hiirenharmaan värityksensä ansiosta aivan aasilta. Moni onkin tämän näyn nähtyään epäillyt ponin kilpailutuloksien todenmukaisuutta, mutta onneksi Berryltä löytyy myös se toinen puoli. Halutessaan se liikkuu lennokkaasti ja kuuntelee tarkasti ratsastajan apuja. Oikotietä tähän tilaan pääsemiseen ei ole – toisilta ratsastajilta se vaan sujuu helpommin kuin toisilta. Berryä tulee vain kärsivällisesti vaatia työskentelemään kunnolla, sillä tammoille tyypilliseen tapaan sitä tulee ennemminkin pyytää kuin käskeä kulkemaan nätisti. Berryllä on kyllä liikettä mitä työstää, mutta kaikille se ei sitä mahdollisuutta valitettavasti tarjoa.

Vaikka kouluratsastustreeneissä meno ei ketä tahansa vakuuttaisikaan, niin esteillä epäilyt viimeistään hälvenevät. Varsinkin maastoesteillä Berry on omimmillaan. Se on perinyt isältään erinomaisen laukan, jonka lisäksi se on ylämaanponien tapaan hyvin kestävä ja varmajalkainen. Ihan huvikseen tamma ei kyllä esteitäkään hyppää kauniisti, mutta asiallisen menon eteen ratsastajan ei tarvitse tehdä ihan niin paljon töitä kuin kouluradalla. Esimerkiksi rataesteillä Berry kieltää helposti, jos ratsastajalla ei ole pohkeet lähellä kylkiä. Muuten Berry ei kyllä kyttäile erikoisempiakaan esteitä, vaan se ylittää esteen kuin esteen, mikäli ratsastaja vain viitsii sitä pyytää.

Kaikkien ikävämpien ominaisuuksien rinnalla Berryltä löytyy kuitenkin myös monia erittäin hyviä piirteitä kilpailuja ajatellen. Se ei esimerkiksi stressaannu uusista paikoista eikä kuluta energiaa reagoimalla ympäristön ärsykkeisiin. Lisäksi kova työ Berryn kanssa palkitaan – yhteistyön löytyessä se antaa todella kaikkensa eikä sijoitusten kertymistä voi estää.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Cherrylike
xx, mustankimo, 164cm

Premier, KERJ-I, XLA-II

ii. Suprant Cherryontop
xx, ruunikonkimo, 165cm

KERJ-II

iii. Radium xx
xx, mustankimo, 166cm
iie. Candy Apple xx
xx, ruunikonkimo, 162cm
ie. Glaucio Rosalyn xx
xx, tummanruunikko, 162cm

KERJ-II

iei. West on Lifeside
xx, ruunikko, 167cm
iee. Ronalda Fifteen Lis
xx, punaruunikko, 160cm

KTK-III

e. Trickster of Gcio
highl, hallakonkimo, 140cm

KTK-III

ei. Jockie of Swildie
highl, hiirakonkimo, 143cm

VIR MVA Ch, KTK-II

eii. Jemster of Silence Hills
highl, kimo, 145cm

VIR MVA Ch, KTK-III

eie. Gavina of Crylie
highl, hiirakko, 140cm

VIR MVA Ch, KTK-III

ee. Wickedness of Swildie
highl, hallakonkimo, 139cm

KTK-III

eei. Oxford's Apple Mouth
highl
eee. My Last Wish
highl
  1. BRP-o. Wonderwall / s. 01.05.2018, i. Magnetic Ring

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut

KERJ kenttäratsastus vaikeustaso , pistettä

Päiväkirja

Kuulumisia Skotlannista 27.04.2018 Kirjoittanut: omistaja

Berryn odotettu varsominen lähestyy nopeasti ja aika Swildie Highlandersin ylämaanponitilallakin on mennyt kuin siivillä. Berry on täysin rinnoin nauttinut ajastaan oloneuvoksena Skotlannin nummilla. Poni on kasvattanut sen verran tuuhean turkinkin, että sitä voisi melkein luulla ylämaanponiksi. Ei vaan, kerrankin Berry on päässyt viettämään aikaa porukassa, jossa se on sirompi kuin kaikki muut ponit. Berry on päässyt myös osallistumaan satunnaisesti maastoretkille, tiineyden alkuvaiheessa jopa asiakashevosena. Onhan Berry ihanteellinen maastoratsu ja odotan, että pääsen nauttimaan sen kanssa maastoilusta kotona Itävallassakin. Voi tosin olla, että tamma ei enää traileriin suostu nousemaan, kun se on näin pitkän aikaa päässyt nauttimaan vihreästä ruohosta ja syntymäpaikkansa loputtomista niityistä.

Varsasuunnitelmia 22.03.2018 Kirjoittanut: omistaja

Haikein, mutta innostunein mielin lähetin Berryn tänään varsomismatkalle Iso-Britanniaan. Kaikkea sitä tekeekin sen eteen, että varsan saisi rekisteröityä brittiläiseksi ratsuponiksi. Saisivat kehittää systeemin, jolla suostuisivat myös ulkomailla syntyneet ponit rekisteröimään, niin ei tarvitsisi tällaisia omistajan lompakkoa sekä poneja kuluttavia reissuja järjestää. Berry on onneksi niin viilipytty luonteeltaan, että sen uskallan matkaan laittaa. Tulevan varsan isäoriksi on valittu oma täysiveriorimme Magnetic Ring. Toivottavasti varsa perii vanhempiensa parhaat puolet eikä toisinpäin (niin kun melkein voisi Berrystä sanoa). Berryn on tarkoitus palata takaisin, kun varsa on sopivan ikäinen matkustamaan ja järjestelyt pystytään hoitaa molempien kannalta turvallisesti.

Keväinen maastoreissu 18.03.2018 Kirjoittanut: Ada

Pitkän maneesissa vietetyn talven jälkeen kevätaurinko oli alkanut viimeinkin pilkottaa paljastaen jokaisen talven aikana kertyneen pölyhiukkasen ja nurkkaan lakaistun hiekkakasan. Koska olen vakaasti sitä mieltä, että keväästä pitää nauttia ja kevätsiivous on hullujen hommaa, taivuttelin Sakkuran kaverikseni maastoon karkuun luuttu- ja karvanlähtösavottaa. Snowden oli ollut viime aikoina vähän kankea ja tavallista lyhytpinnaisempi, joten sillekin maastoreissun pitäisi tehdä hyvää.

Koska Snowdenissa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita aivan tarpeeksi kolmen ihmisen tarpeisiin, Sakkura pyydysti ratsukseen hieman ynseän, mutta pomminvarman Berryn. Kentällä Berry osaa olla varsinainen laama, mutta maastossa siitä saa yleensä enemmän irti eikä jonoa kerry perään. Järkeilimme, että jos Berry törmää matkalla johonkin, mistä se ei ohi mene, niin sitten kannattaa kyllä kääntyä suosiolla takaisin.

Onneksemme Berry ei törmännyt maastossa mihinkään jännittävään, vaan jolkotteli tyynen rauhallisesti eteenpäin Snowdenin täpinöistä vähät välittämättä. Sakkura aina jaksaa mainita kuinka Berry muistuttaa enemmän aasia kuin ponia, mutta tänään olisin kyllä mieluusti vaihtanut huippukouluponini aasiin, sen verran rennolta ratsukon meno näytti. Koska itse metsäreitit olivat vielä aivan mutavelliä, seurasimme kyläteitä lähimmän vuoren alarinteille ja kiersimme järven ympäri takaisin. Suuren osan matkasta menimme käyntiä autojen tai traktorien varalta, mutta ehdimme ottamaan myös muutaman pidemmän ravipätkän ja yhden vauhdikkaan laukkapätkän.

Kokonaisuudessaan puolentoistatunnin maastoreissu oli varmasti rentouttavampi Sakkuralle kuin minulle, mutta pääsinpähän ainakin siivousurakkaa karkuun vähäksi aikaa.

virtuaalihevonen / a sim-game horse
© Waldenfeld 2016-2018   |   Virtuaalitalli