Blackwoods Corofino


KERJ-II (07/2018)
 • Saksalainen ratsuponi (81.25% poniverta), ori
 • 145cm, ruunikonkirjava
 • Syntynyt: 17.01.2014 (17-vuotias) 3v. 17.04.2014
 • Rekisterinumero: VH14-029-0228
 • Kenttäpainotteinen
 • He A, re 120cm, me 100cm, CIC1
 • Omistaja: Sakkura VRL-01417
 • Kasvattaja: noah. VRL-00224

Kuvien tekijänoikeudet tulevat näkyviin avaamalla kuvat

Corofino on Blackwoodsin ratsuponikasvatteja. Luonteeltaan herra on kohtuullisen eloisa, tempperamenttinen, mutta rohkea ja reilu, erityisesti käsiteltäessä. Muille poneille Corofino ei välttämättä ole niin reilu, mutta orilta sopii kyllä odottaa tietynlaista tempperamenttisuutta, egoa ja omanarvontuntoa. Nämä ominaisuudet tekevät Corofinosta erittäin mukavan esteratsun ja luotettavan kenttäratsun. Herran kanssa voi lähteä minne tahansa ja aina voi olla varma, että se tekee juuri niin kuin kuvittelisi. Corofino ei turhia säikkyile, eikä tuijottele vihreitä pieniä mörköjä, mutta toisinaan se voi olla vähän tohelo ja turhankin eloisa. Orin kanssa liikkuessa voi olla varma että päivittäin tapahtuu jotain hölmöä sen tohelomaisuuden takia.

Hoidettaessa Corofino seisoo reilusti paikallaan, ja väistää joskus liiankin tehokkaasti pyynnöstä. Ori seuraa erittäin uteliaana tallin menoa ja hoitajansa tekemisiä, joskus se saattaa myös osallistua omalla ystävällisellä tavallaan hoitajan kiusana. Corofinon voi hoitaa sitomatta sitä kiinni karsinan seinään, mutta kannattaa pitää tällöin karsinan ovi kiinni, ettei ori lähde tutkimusmatkalle. Satulointi, suitsinta ja muut normaalit toimenpiteet sujuvat rutiinilla; mihinkäs sitä ori haluaisi mennä kun se tietää, että kohta pääsee töihin. Toisinaan tietylle päälle osuessaan Corofinon kanssa voi joutua vääntämään asioista, sillä tempperamenttinen ori haluaa pitää omasta kannastaan kiinni. Oria on kohtuullisen helppo käsitellä, jos mennään orin kirjan mukaan ja hoitaja tietää mistä nappuloista tulee painaa. Lastattaessa Corofino marssii traileriin kuin veturi, sitä ei voisi pysäyttää edes täysi traileri. Corofino tietää minne sen pitää mennä, ja se myös tietää että traileriin menosta seuraa kivoja juttuja, joten ori kävelee päättäväisesti hoitajastaan välittämättä. Ulostulo on yhtä vauhdikasta, toisinaan ori on liiankin ajoissa lähdössä ulos, joko se peruuttaa suljettua ovea vastaan tai hoitaja ei ole vielä ehtinyt ottaa sitä irti seinästä. Onneksi Corofino ei säiky turhista, joten tällaiset kommellukset eivät muutakuin pienesti ärsytä ponia.

Corofino on selästä käsin varsin eloisa ja energinen. Ori tekee mielellään töitä ja vastaa rehdisti apuihin, mutta vauhtiin päästessään se toimii kuin junan vessa; aina ja kenen tahansa käsiteltävänä. Herran kun verryttelee kunnolla, sen jälkeen sen moottori käynnistyy ja ratsastajan virheillä ei ole juurikaan väliä. Verryttelyssä Corofino on kuitenkin kohtuullisen tarkka avuista ja voi hermostua sellaisesta avusta, jota ori ei tajua. Jos verrytellessä ei saa vauhtia päälle, orin kanssa joutuu tekemään paljon töitä; välillä se on ajatellut menevänsä täysin eri suuntaan kuin ratsastaja ja vauhtia saattaa löytyä vaikka muille jakaa. Corofino ei kuitenkaan ryöstä, tai kuumu tästä enempää, orin käytös on rehellisesti suora reaktio siihen mitä ratsastaja sen selässä tekee. Jos yhteistyö toimii, myös tehtävät lähtevät sujumaan. Esteradoilla Corofinolta löytyy hyppypotentiaalia ihan tarpeeksi. Herra pomppaa mielellään reilusta vauhdista korkeiden esteiden yli, joten se kiihdyttää usein ennen estettä. Toisinaan ratsastaja joutuu pidättämään ihan toden teolla oria, joka haluaisi liikkua vain eteenpäin. Corofino vastaa pidätteihin, mutta niitä saa tehdä noin sekunnin välein että ori muistaa mitä sen piti tehdä. Toisinaan ratsukon esterata näyttää siltä että aina ennen estettä ratsukko tekee jotain korkean koulun (korkeamman kuin mitä orin pitäisi osata) liikkeitä, kun orin laukka lyhenee, takaosa on erinomaisesti käytössä ja ori liikkuu paikallaan. Näissä tapauksissa juuri ennen estettä tapahtuu räjähtävä sprintti ja esteen hyppy hyvällä tekniikalla. Corofinon askeleet ovvat kohtuullisen näyttävän näköisiä, etenkin jos ori on vähän erimieltä kuin ratsastaja ja joutuu kuitenkin tyytymään ratsastajan apujen kuuntelemiseen. © noah.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Istria Voodoo
OERP (62.5%), tummanruunikko, 148cm
ii. Rockmafia
ASRP (50%), ruunikko, 148cm

RPL-II, YLA2

iii. Rock God
xx, tummanruunikko, 167cm
iie. Monday IV
nf, ruunikko, 145cm
ie. Haute Dame du Moulin
WPB (62.5%), tummanruunikko, 147cm
iei. Haras Chambo
WPB (50%), musta, 148cm
iee. Heart Dame du Moulin
WPB (75%), tummanruunikko, 145cm
e. Esme von Feigen
lew, rautiaankirjava, 143cm
ei. Edmond v. Kluft
lew, mustankirjava, 148cm
eii. Lognans Rigolet
lew, rautiaankirjava, 147cm
eie. Rosetta v. Kluft
lew, mustankirjava, 148cm
ee. Verginnya
lew, rautiaankirjava, 148cm
eei. Rotfuchs
lew, rautiaankirjava, 146cm
eee. Silberspiegel
lew, mustankirjava, 149cm
Polveutuminen: ieii. ox, ieie. wB, ieei. wB, ieee. wpb (wB x ox)
 1. OERP-t. Cerys v. Walden / s. 17.04.2017, e. Charmeurin WD
 2. RP-t. Chalmora / s. 30.11.2018, e. Thalmor

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut

KERJ kenttäratsastus vaikeustaso , pistettä

Arvokilpailut

 • ERJ Cup, 30.09.2014 KK Bailador, Esteratsastus: 100cm, 14/178
 • ERJ Cup, 30.09.2014 KK Bailador, Esteratsastus: 110cm, 3/188

Tavalliset kilpailut

Näytä sijoitukset tavallisista kilpailuista »

Päiväkirja

Sakkuran estevalmennuksessa 24.04.2017 Kirjoittanut: Uppe

Opiskeluvaihtoni Itävallassa mahdollisti kouluhommien lisäksi aivan äärimmäisen hienon tilaisuuden päästä hoitamaan ja liikuttamaan hevosia tuttavani omistamalle Waldenfeldin ratsutilalle. Olen lupautunut ottamaan hoitohevosia ja ratsastettavia vastaan aina kun vain opinnoilta ehdin ja olenkin jo tutustunut mukavasti ratsutilan arkeen eri hevosten myötä. Tänään oli hieman erilainen tallipäivä, sillä sain Sakkuralta kutsun yksityisvalmennukseensa ratsuponilla nimeltä Corofino. Minulla on koti-Suomessa vuokralla connemara, joten koonsa puolesta kirjava ori tuntui ihanan kotoisalta. Sakkura olisi antanut minun kuulemma muuten ratsastaa itsenäisesti, mutta pelkäsi tapahtuvan jotain kamalaa (vaikka luottikin minuun) ja siksi halusi tulla valvovaksi silmäksi ratsastuksen ajaksi. Kyseinen toteamus sai minut aluksi hieman jännittämään ponia, sillä pohdin minkälainen peto Corofino onkaan jos omistaja tulee turvaamaan selustan. Itseasiassa Sakkura valvoi myös kun hoidin ponia valmiiksi ja tuli puuttumaan ponin pöljäillessä edessäni. Corofino veteli minua selkeästi ties mistä naruista, sillä hoitaminen sisälsi paljon ylimääräistä säätöä ponin puolelta. Selkään päästyäni meno ei ainakaan helpottunut, sillä Corofino oli täysin erilainen kuin vuokraponini. En meinannut saada ponia avuille verryttelyjen aikana, joten homma meni alkuun hieman sekavaksi. Sakkura neuvoi kuitenkin kärsivällisesti ja ponin ratsastettavuus alkoi helpottua. Sileällä tehtyjen verryttelyjen jälkeen hyppäsin alkuun muutaman pystyesteen, jonka jälkeen Sakkura teetti meillä kaarevia uria sisältävää pientä esterataa ja variaatioita siitä. Jossain vaiheessa huomasin, että poni kuuntelee ja minä pysyn mukana paremmin kuin hyvin. Hieman se oli koko treenin läpi räjähdysaltis, mutta loppu hyvin kaikki hyvin eikä kertaakaan tippunut puomit saati kokematon kuski.

Uusi hankinta 23.02.2017 Kirjoittanut: omistaja

Useamman kilpaponini jäädessä kisaeläkkeelle tuli tarve löytää poniratsastajille uusi omaankin jalostussuunnitelmaan sopiva ratsu. Eikä mennyt kauaakaan, kun bongasin ilmoituksen kivan värisestä Yhdysvalloissa myytävänä olevasta saksalaisesta ratsuponista. Soitin samassa osavaltiossa vaikuttavalle yhteistyökumppanilleni, joka lupasi käydä tsekkaamassa, onko poni sitä miltä ilmoituksessa näyttää. Corofinolla oli jo aikaisempaa kisakokemusta esteradoilta, mutta kasvattajan mukaan sillä olisi potentiaalia myös kenttäkilpailuihin CIC1-tasolle. Onnekseni poni vaikutti meille juuri niin sopivalta kuin ilmoituksen perusteella ajattelinkin. Luotin yhteistyökumppanini sanaan ja uskalsin tehdä kaupat näkemättä ponia itse. Tänään, reilun kuukauden matkajärjestelyjen jälkeen, poni vihdoinkin saapui pihaan. Pitkän matkan jälkeen ei auta muu kuin antaa ponin rauhassa kotiutua uuteen ympäristöönsä, ja katsoa miten yhdessäelo lähtee sujumaan.

Kasvattajan kertomaa 29.05.2014 Kirjoittanut: noah.

Blackwoods Corofino on yksi Blackwoodsin ratsuponiharvinaisuuksista. Orin isä on Blackwoodsin oma jalostusori Istria Voodoo, ja emänä mori-morin upea lewitzertamma Esme von Feigen. Corofino on perinyt väritystään emältään, ja upea väri onkin kyseessä; ei tosin Corofinon ulkomuodossa ja hyppykyvyssäkään mitään vikaa. Corofino syntyi tammikuussa 2014, mutta vasta nyt toukokuussa palasi takaisin Blackwoodsiin Saksasta koulutuksesta. Tarkoitus on alottaa orin kanssa kilpaileminen 120cm esteluokissa ja mahdollisesti myös CIC1 tasolla kenttäradoilla. Katsellaan mihin orin kyvyt ja potentiaali meitä vie. Suunnitelmissa todennäköisesti myös elvyttää Blackwoodsissa ratsuponijalostusta, joten Corofino tulee olemaan yksi Blackwoodsin ratsuponiosaston kulmakivistä. Katsotaan saammeko tätä hienoa väriä jalostettua myös eteenpäin.

virtuaalihevonen / a sim-game horse
© Waldenfeld 2016-2018   |   Virtuaalitalli