etusivu hevoset toiminta

Get Blown Up

nimi Get Blown Up kutsumanimi Juke
rotu belgialainen puoliverinen sukupuoli ori
syntynyt 19.2.2008 ikä 13 vuotta
säkäkorkeus 162 cm väri kimo
koulutustaso Re 150 cm rekisterinumero VH-50070 (x)

omistaja Kjöstholm kasvattaja Roger Hawthorn


© Roshoeve

luonnekuvaus

Juke on ylienerginen, helposti hermostuva puoliveriori, joka jättää jälkeensä kaaoksen minne nyt meneekin. Joskus oma ruokaämpäri pelottaa, joskus jopa tallin ovi tai likainen ikkuna. Mikään ei ole täysin turvallista, aina täytyy varautua pahimpaan. Olkoon se Juken motto.

Hoitaessa Juke pelkää aluksi melkein kaikkea, kaikki harjat ja muut on ehdottomasti näytettävä sille ensin. Se voi saada pahimman asteen slaagin jopa kumisuasta, jos sillä pyörittelee liian nopeasti. Juken kanssa saa siis olla hyvin varovainen mitä tekee. Varusteet ovat hyvin hurjia, satula pitää laskea etanavauhdilla, jos se vähänkin pamahtaa niin heppa hyppii seinille. Suitsien laitossa saa ola tarkka, ettei varmastikaan mikään hihna osu sen silmään, jos osuu niin laittajalla voi olla pian kavio suussa. Suojat ovat hienohelmaisesta oristamme tottakai maailman kamalin asia, niiden laitto varsinkin voi tarvita monen ihmisen apua. Yksi laittaa, yksi pitää toista jalkaa ylhäällä, yksi peittää silmät ja yksi pitää kiinni. Tosin aina se ei neljänkään ihmisen kanssa ole helppoa, sillä Juke todellakin voi aiheuttaa vaikka millaisen kaaoksen...

Ratsastaessa saa olla varovainen, että avut ovat juuri sopivia, liian pienet avut ei aiheuta sentään ongelmaa, mutta liian isot taas... Voi olla vaarallisia. Juke harrastaa paljon säikkyilyä, koko ajan sitä saa olla rauhoittelemassa. Kuitenkin jos saa sen keskittymään olennaiseen, se voi saada suljettua pois ulkopuolen asiat. Jukelle on luottamus ihmiseen hyvin tärkeää, siksi ihmisen tulisi välttää mokailuja sen kanssa. Esimerkiksi, jos esteillä vaikka kerran unohtaa myödätä, niin ensi kerralle tulee kielto.

Esteistä Juke pitää, mutta mitä isompi ja oudompi, sitä pelottavampi. Pitää olla todella tarkkana, ettei päästä sitä ohi. Estekisoissa täytyykin siksi olla kokenut kuski, jotta saa sen hurjienkin esteiden yli. Tasapaino on ehdoton vaatimus ratsastajalta, putoamisesta toipumiseen Jukella voi mennä pitkään. Pukittaa se nimittäin osaa, jos oikein sille päälle sattuu, mutta onneksi se yleensä tyytyy vain kiristämään vauhtia. Martingaali on ehdoton varuste esteille.

Jukella on suuret ja hevosmaiset askeleet ja se on helppo saada eteenpäinpyrkimyksensä takia kulkemaan oikein päin. Se on todella herkkä suusta, joten pienillä ohjasotteilla pääsee sen kanssa pitkälle. Raippaa ei missään tapauksessa voi edes orille näyttää, sillä siitä se ei pidä. Istuntaa käyttämällä saa helpoiten yhteisen sävelen toimimaan Juken kanssa!

suku

Ready to Jump Up Next Stop the Moon
The Rocky Road Life in the Fast Lane Mr. Know-it-all Cactus Squirrel

Juken suku on aika lailla estepainoitteinen. Isän puolelta löytyy paljon esteillä kilpailleita yksilöitä. Juken isä Ready to Jump Up oli 150 cm ratoja hyppäävä kimo ori, joka menestyi kohtuu hyvin. Se on jättänyt kuitenkin vain muutaman jälkeläisen Juken lisäksi. Juken isän kummatkaan vanhemmat eivät ole enään elossa, mutta isänisä The Rocky Road kilpaili parhaimmillaan 160 cm ratoja ja se oli hyvin huomiota herättävän värinen: ruunikonkimo parilla valkoisella merkillä. Life in the Fast Lane kilpaili vaihtelevalla menestyksellä 140 cm, sijoitus riippui ihan siitä millä tuulella tämä katastrofiksi nimetty tamma sillä hetkellä oli. Tamma toimi pitkään siitoshevosena, osa peri vähän tamman luonnetta, mutta tietääkseen kukaan ei ollut kuitenkaan yhtä paha.

Juken emä, Next Stop the Moon, on vieläkin 140cm radoilla tunnettu nimi. Tamma on oikea estetykki, vaikka ponnua ei kaikkein korkeimmille esteille riitäkkään. Tamma on suurimmassa osassa kisoistaan saanu nollaradan ja hienon ajan! Siitostammana se ei ole vielä hirveästi ollut, Juke olikin sen ensimmäinen varsa. Emänisä Mr. Know-it-all on eläkepäiviään viettävä ihan hyvin menestynyt ori, rakenteeltaan se ei ollut mikään tähti, mutta luonne on täysi kymppi. Ori joutui harmillisesti jättämään kuitenkin esteratsun uransa jo 15-vuotiaana jalkaongelmien vuoksi. Sen jälkeen sillä kisattiin vähän koulua, jossa se ei kuitenkaan lyhyiden askeleidensa takia pärjännyt. Juken emänemä Cactus Squirrel kuoli pian Juken syntymän jälkeen, mutta jätti taakseen monta upeaa varsaa ja keräsi muutaman hienon sijoituksen 150cm radoilta.

Jälkeläiset

25.11.2008 - t. Silence's Cameron 99 (e. Yellow Route)
15.1.2009 - t. Kjöst Sequoia (e. Super Slam)
26.2.2009 - o. Kjöst Leroy (e. Bazoon Lies)
3.3.2009 - o. Gemstone Heist (e. Diamond Perfection)
6.5.2009 - t. Kjöst Jalinda (e. Bazoon Lies)

kilpaileminen

Jukella kilpaillaan porrastetuissa kilpailuissa pääasiassa esteitä. Juken kilpailuja ei lisätä sen sivuille, mutta sen ominaisuuspisteet näkyvät täällä.

valmennukset

Kouluvalmennus Vaativa B 01.06.2009, Childness
"Juke oli alusta asti erittäin jännittynyt ja aristi kaikkea. Alkuveryttelyt sujuivatkin pääasiassa säikkyessä ja uuteen ympäristöön tutustuessa. Ratsastaja olisi itsekin voinut olla rennompana ja siirtää näin vaikutusta hevoseen. Kun ratsastaja saatiin rennoksi, alkoi homma sujua jo aavistuksen paremmin. Ori ei kuitenkaan rentoutunut aivan tarpeeksi edes tehtävään mennessä joten koko alkutunti meni hieman pipariksi. Ajoittain ori sinkoili eteen liian voimakkaasta pohkeesta ja välillä taas pohkeella ei ollut vaikutusta. Pikkuhiljaa kun ympäristö ja kanssahevoset alkoivat käydä tutummiksi Juke alkoi rentoutua enemmän ja enemmän, joka vaikutti heti suoraa onnistumisprosenttiin. Se alkoi taipua nätisti, ja yhteistyö sujui ratsastajan kanssa oikein mukavasti."

ikääntyminen

3 vuotta - 12.07.2008
4 vuotta - 29.08.2008
5 vuotta - 16.10.2008
6 vuotta - 03.12.2008
7 vuotta - 20.01.2009
8 vuotta - 09.03.2009
9 vuotta - 26.04.2009
10 vuotta - 13.06.2009
11 vuotta - 31.07.2009
12 vuotta - 17.09.2009
13 vuotta - 04.11.2009
14 vuotta - 22.12.2009
15 vuotta - 08.02.2010
16 vuotta - 28.03.2010
17 vuotta - 15.05.2010

virtuaalihevonen / a sim-game horse
copyright